Počelo postavljanje čitača karata na Gradskom stadionu u Banjaluci

GS
Foto: Mondo

BANjALUKA- Na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Banjaluci na dva ulaza postaljeni su elektronski čitači karata.

I dok traje rekonstrukcija terena na Gradskom stadionu, koja će potrajati duže nego što je planirano, istovremeno se radi i na ostatku infrastrukture zdanja u Platonovoj ulici.

Borčev hram tako je ovih dana dobio novitete u vidu elektronskih čitača karata, a na dva ulaza na istočnoj tribini postavljeni su napredni čitači, koji će ubuduće kontrolisati ulaz na stadion.
Još 2019. godine u planu je bio projekat postavljanja elektronskih čitača na Gradskom stadionu u Banjaluci, kako bi pomoću naprednog hardvera i softvera bio utvrđen tačan broj gledalaca koji ulazi na utakmice, ali problemi sa koronom sve su poremetili, tako da su radovi na instalacijama počeli tek sada.

Borac će tako dobiti napredne čitače karata koji već postoje na nekoliko stadiona u BiH, poput "Bilinog polja", "Koševa" i stadiona "Pod Bijelim brijegom".

Podsjetimo, postavljanje nove travnate podloge na Gradskom stadionu najavljeno je još u maju, radovi su počeli početkom juna, zbog čega je Borac kvalifikacije za Konferencijsku ligu igrao u Modriči, a prvenstvene mečeve na stadionu "Mlakve" u Novom Gradu.

S obzirom da je rok za završetak radova bio krajem jula, jasno je da su svi rokovi uveliko probijeni, a prema nezvaničnim informacijama tek krajem septembra Borac će biti u mogućnosti da rivale ugosti na svom stadionu, prenosi Mondo.

Osim promjene travnate podloge, te elektronskih čitača karata, na Gradskom stadionu trebalo bi da bude postavljen i novi semafor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana