Novi teren za fudbalere u gradu na Vrbasu

Agencije
Novi teren za fudbalere u gradu na Vrbasu

BANjALUKA - Fudbalski klubovi iz Banjaluke, koji su muku mučili sa nedostatkom terena za treniranje mogu da odahnu, jer će naredne dobiti novi teren sa vještačko travom, koji će biti lociran u blizini tržnog centra na banjalučkom polju.

Inicijator je grad Banjaluka, koja će i finansirati projekat za kojeg će za  nekoliko dana biti raspisan tender.

On će se odnositi na prvu fazu izgradnje igrališta vrijedne 230.000 maraka, a obuhvatiće grube građevinske radove kao što su iskopavanje zemljišta, postavljanje tampona i odvodnju oborinskih voda.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove planiraju da je ta narednu godinu planirano postavljanje vještačke trave i poslije toga bi teren bio spreman za upotrebu.

- Odlučili smo se na ovaj korak pošto je nekoliko fudbalskih klubova u gradu iskazalo potrebu za novim mjestom za treniranje, jer im postojeći kapaciteti nisu dovoljni. Ideja je da terenom upravlja Javna ustanova Sportski centar “Borik”, a teren bi bio dostupan svim klubovima, koji imaju veći broj članova u svim selekcijama, a koji nemaju dovoljno termina za treniranje na vlastitim terenima - istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

U Odjeljenju za komunalne poslove planirano je da se u budućnosti, pored ovog igrališta, izgradi još jedan fudbalski teren sa atletskom stazom.

O tome su predstavnici grada već razgovarali sa čelnicima Fudbalskog kluba Borac.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana