Novak Bajčeta, rukometaš Borca: Volio bih da se sretnemo za koju godinu

Dušan Repija
Foto: M. Jakovljević

BANjALUKA - Mladi rukometaši Borca poraženi su od Zagreba sa 24:42 u prijateljskom meču odigranom u “Boriku”, a na 60 minuta borbe sa stalnim učesnikom Lige šampiona treba da gledaju kao na odrastanje i borbu sa “velikim momcima”.

I prije meča koji polako postaje tradicija tokom predsezone bilo je jasno da je ekipa Ivice Obrvana kvalitetniji rival, a kako i ne bi bila kad dres dugogodišnjeg šampiona Hrvatske nose majstori poput Timura Dibirova, Ivana Čupića, Jakova Gojuna, Željka Muse... Samo navedeni imaju više medalja sa velikih takmičenja nego polovina Borčevih momaka seniorskih mečeva. Zato i ne treba da zabrine ubjedljiv poraz, jer kao što trener Banjalučana Mirko Mikić reče, Zagreb je klasa iznad njegovog tima. Mladi stručnjak bio je zadovoljan kako su trčali njegovi momci u ovoj fazi priprema, dok je zabrinut zbog ostalih elemenata igre, naročito odbrane. Banjalučkoj publici prvi put su se predstavili Nikola Ivanović, Dragan Jelušić i Novak Bajčeta, momak koji prema stažu spada u iskusnije sa svoje 22 godine. Nekadašnji rukometaš Budvanske rivijere, Partizana i austrijskog Fohsea vidio je više pozitivnih stvari nego njegov trener.

- Dobro smo se borili, mislim da smo pokazali dosta. Vjerovatno smo najmlađa ekipa na Balkanu, a uvjeren sam da smo najperspektivnija. Zagreb je dosta jači, prije svega fizički, ali ni oni nisu vanzemaljci. Godine iskustva su učinile svoje, iskreno vjerujem da ćemo, kada budemo u njihovim godinama, moji saigrači i ja biti na istom ili sličnom nivou. Volio bih da se opet vidimo za koju godinu i odmjerimo snage - rekao je Bajčeta.

Pored talenta i radne etike, timski duh je nešto što je krasilo šampionsku ekipu Borca, koja se minule sezone prošetala kroz Premijer ligu. Prvi utisak je da će tako biti i predstojeće, jer su se i oni najmlađi dobro uklopili. U strijelce su se pred kraj meča upisali najmlađi Sergej Ševa, Milenko Rožić, Kosta Štrbac, što je banjalučka publika znala da nagradi.

- Bez obzira na poraz, jako sam srećan, jako je pozitivna atmosfera. Ekipa me je sjajno prihvatila, uživam u treninzima i vjerujem da smo na pravom putu da se borimo za ono što su momci osvojili prošle godine - zaključio je Bajčeta.

Borac će već danas odmjeriti snage sa Topličaninom iz Prokuplja (17 časova), a u istom terminu ova dva tima odigraće meč i sutra u “Boriku”.

Povrede prave probleme

Trener Mirko Mikić još dugo neće moći da računa na glavne poluge iz prošle sezone Luku Kneževića i Marka Lukića, što je veliki hendikep. Teže povrijeđen je i mladi pivot Nikola Letić, koji je uspješno podvrgnut operaciji pete. Protiv Zagreba nisu igrali lakše povrijeđeni Vlado Draganić, kao ni Amar Gračić. Desni bek već neko vrijeme trenira sa ekipom i biće spreman za start Premijer lige 10. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana