Nikša Petrović, srednji bek Borca: Spremni za naše najbolje izdanje

Dušan Repija
Nikša Petrović, srednji bek Borca: Spremni za naše najbolje izdanje

BANjALUKA - Ono što u utorak nije za rukom pošlo rukometašima Sloge pokušaće da ispravi aktuelni šampion Borac u kojem derbi prvenstva protiv Izviđača (subota, 19) dočekuju sa optimizmom.

Utakmice godinama dva najkonstantnija tima u BiH uvijek su neizvjesne i na jednu loptu. Ne treba očekivati ništa drugačije ni ovaj put u Ljubuškom, a mladi organizator igre “crveno-plavih” Nikša Petrović nada se da će zajedno sa saigračima ispraviti greške iz uvodna dva meča.

- Nismo bili na najvišem nivou ni u Trebinju ni protiv Iskre, naročito u odbrani. Vjerujem da smo naučili na greškama i da ćemo biti mnogo bolji, jer samo tada možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Oni sigurno imaju samopouzdanja nakon što su eliminisali Linci i izvukli gotovo izgubljen meč protiv Dobojlija. Igraju do kraja kao i mi pa sam uvjeren da će se imati šta vidjeti na ovoj utakmici. Dobro smo se spremili i siguran sam da će ovo biti naše najbolje izdanje od početka sezone - rekao je Petrović.

Osovinu oba tima čine izuzetno mladi igrači, a ono što je zanimljivo igru organizuju igrači slični konstitucijom i načinom igre.

- Milan Vukšić i ja smo sličan tip igrača, niski smo i nezgodni za čuvare. Oni imaju još dosta kvalitetnih igrača, ali imamo i mi, iako nam mnogo nedostaju lideri ovog tima Marko Lukić i Luka Knežević. Zato je izuzetno važno što su se vratili Amar Gračić i Ognjen Kalamanda - naglasio je Petrović.

Drugi derbi treće runde igraju Leotar i Sloboda, timovi sa maksimalnim učinkom.

- Izuzetno smo zadovoljni startom sezone. Dolazi nam jako kvalitetan tim koji je u krugu najužih favorita za titulu. Ipak, ako budemo na našem nivou, vjerujem da ćemo se mi pitati u našoj dvorani - naglasio je srednji bek Leotara Vladimir Stanković.

Dugogodišnji član dobojske Sloge prezadovoljan je kako se snašao na jugu Srpske.

- Postojala je mogućnost da karijeru nastavim u inostranstvu, ali je došlo do dogovora sa rukovodstvom Leotara, koje je bilo maksimalno korektno. I sami vidite da je Leotar iz sezone u sezonu sve bliži vrhu pa se nadam da ću dati doprinos daljem napredovanju kluba - naglasio je Stanković.

Niz od dva poraza Sloga će pokušati da prekine u Zavidovićima, dok će Hercegovina pokušati da dođe do prve pobjede pred svojom publikom protiv Goražda.

Parovi

U trećem kolu Premijer lige BiH za rukometaše sastaju se, subota: Bosna (V) - Gračanica (17); od 19 igraju: Iskra - Kakanj, Izviđač - Borac, Vogošća - Maglaj, Krivaja - Sloga, Konjuh - Gradačac, Hercegovina - Goražde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana