Nikola Rakojević, za “Glas Srpske”: Borcu prednost, ali Sutjeska nije bez šansi

Siniša Kotaraš
Nikola Rakojević, za “Glas Srpske”: Borcu prednost, ali Sutjeska nije bez šansi

NIKŠIĆ - Osim nekadašnjeg rivalstva sa prvoligaških terena tadašnje Jugoslavije, Borac i Sutjesku iz Nikšića veže i jedno ime - Nikola Rakojević. Iskusni stručnjak sjedio je na klupi Banjalučana u sezoni 2003/04, kada je Borac igrao finale Kupa BiH, dok je sa Nikšićanima u posljednje četiri sezone osvojio dva prvenstva, te Kup Crne Gore.

Upravo ova dva kluba će 27. avgusta, kako sada stvari stoje, na Gradskom stadionu u Banjaluci odmjeriti snage u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa je Rakojević idealan sagovornik da prokomentariše ovaj duel.

- Bilo je logično da se ovako nešto desi i mislim da je zbog trenutne situacije dobro što se sastaju klubovi iz regiona. Šteta je jedino što to nije dvomeč i što neće biti publike na tribinama, ali na to ne možemo da utičemo i moramo da se prilagodimo - počeo je Rakojević za “Glas Srpske”.

Sa Nikšićanima je u prošlom prvenstvu osvojio drugo mjesto, ali je zbog zdravstvenih problema morao da napusti klupu Sutjeske na kojoj ga je zamijenio Dragan Radojičić.

- Zdravlje je sada odlično, ali sam željan pravog odmora pa sam odlučio da napravim malu pauzu. Nisam u klubu, ali znam da Sutjeska ima dosta iskusnu ekipu, sa fudbalerima koji su mirni i ne paniče, a doveli su i nekoliko pojačanja. Međutim, nešto konkretnije, dok ne vidim sastav u kojem će nastupiti, zaista ne mogu da kažem jer ne želim da to neko protumači kao moje petljanje u Radojičićev posao - kategoričan je Rakojević.

Ipak, otkrio je kako misli da je Borac blagi favorit najviše zbog činjenice da će se taj susret igrati u Banjaluci.

- Svakako da je domaći teren prednost, ali se postavlja i realno pitanje kolika ako se utakmica igra bez publike. A u jednoj utakmici sve je moguće. Mislim da u svemu tome Sutjeska nije bez šansi. Možda je najveća prednost Borca u tome što je prvenstvo u BiH već počelo pa su sada nešto uigraniji od Sutjeske - pojasnio je Rakojević.

Popularni Peca otkrio je i kako trenutno baš ne poznaje snagu Borca, iako otprilike poznaje kvalitet rivala.

- Igrali smo prošlog ljeta prijateljsku utakmicu na Zlatiboru, ali vidim da su Banjalučani poprilično promijenili tim. Doduše, pojedine prvotimce poznajem, dobar sam prijatelj sa Vladom Jagodićem, ali je to ipak sve mnogo drugačije u odnosu na kolektiv - otkriva iskusni strateg.

Trenersku karijeru gradi već tridesetak godina i kako sam kaže, zadovoljan je urađenim i ne žali što se nije oprobao na zapadu.

- Nisam razočaran zbog toga jer mi je porodica uvijek bila na prvom mjestu. Zato sam cijelu igračku karijeru proveo u Sutjesci, a i kao trener sam radio samo u Crnoj Gori, Srbiji i BiH. Rezultati su došli u posljednjem periodu kada sam sa OFK Titogradom 2016. godine bio šampion Crne Gore, potom sam godinu kasnije sa Sutjeskom osvojio Kup, pa onda i dvije titule prvaka. Možda je moglo bolje i više, ali ja se ne žalim - poručio je Rakojević.

Borac uvijek u srcu

Iako je na klupi Banjalučana sjedio samo jednu godinu, Rakojević ističe kako će mu Borac uvijek ostati u srcu.

- U Banjaluci i Borcu mi je bilo zaista lijepo i jedino mi ostaje žal zbog propuštene prilike da osvojimo Kup BiH. Sve ostalo je bilo na vrhunskom nivou bez obzira što u prvenstvu i nismo briljirali. U kontaktu sam sa dosta ljudi poput Vlade Jagodića ili Olivera Jandrića za kojeg mi je žao što nije napravio karijeru kakvu je trebalo da ima. Drago mi je i što je Stojan Malbašić, sa kojim se, takođe, ponekad čujem sada predsjednik. Od ostalih, u kontaktu sam uglavnom sa onim ljudima sa kojim sam se tada družio u slobodno vrijeme - prisjetio se Rakojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana