Nikola Mandić golom protiv Slobode vratio Krupu u borbu za opstanak: Pobjeda kao prekretnica

Dejan Marić
Nikola Mandić golom protiv Slobode vratio Krupu u borbu za opstanak: Pobjeda kao prekretnica

KRUPA NA VRBASU - Fudbaler Krupe Nikola Mandić vjeruje da bi trijumf nad Slobodom mogao da bude prekretnica sezone i jak vjetar u leđa pred završnicu kampanje u kojoj postoji samo jedan cilj - opstanak u Premijer ligi.

Sastav iz kanjona Tijesno je u prvom “finalu” šampionata potpuno nadigrao Tuzlake (1:0), a da je bio malo s(p)retniji, slavio bi i ubjedljiviju pobjedu. No, pobjedi se u zube ne gleda i svi su i te kako srećni sa minimalcem, iako je domaćin promašio penal i propustio nekoliko izglednih prilika.

Ono što je mnogo bitnije je da je Krupa konačno upisala “trojku” na svoj saldo i potpuno se vratila u trku. Junak je bio upravo Mandić, strijelac jedinog pogotka.

- Uvijek je lijepo pobijediti. Zasluženo smo slavili, potpuno kontrolisali igru i rezultat. Gol, naravno, prija, pogotovo u meču od velikog značaja. Ipak, za sve nas je manje bitno ko postiže pogotke, dok god tim pobjeđuje - skroman je Mandić.

Nikola i društvo ovog proljeća igraju dopadljiv fudbal, u mnogim duelima su imali više od igre u odnosu na rivala, ali nisu uspijevali da osvoje cijeli plijen. Sada su razbili i taj maler i sa mnogo više samopouzdanja gledaju naprijed.

- U puno utakmica smo bili blizu cilja. Pa samo protiv Tuzla sitija smo u dva susreta primali golove u sudijskoj nadoknadi, jednom smo izgubili, jednom remizirali. Sada smo osvojili bod protiv Širokog na “Pecari”, pobijedili Slobodu kod kuće i nadam se da bi ovo mogla da bude prekretnica sezone, da možemo nastaviti fin niz i na kraju obezbijediti opstanak - dodao je Mandić.

Prilika za nastavak pozitivnog niza je subotnji okršaj sa Veležom u “Vrapčićima”.

- U Hercegovinu ne idemo tek tako, da samo odigramo utakmicu. Samopouzdanje nam je poraslo i pokušaćemo da nastavimo sa dobrim partijama. Ušli smo u finu seriju i imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu - optimista je naš sagovornik.

Ono što je za Krupu, pak, od krucijalne važnosti su domaći mečevi pošto u Tijesnom dočekuju sve rivale za opstanak - Mladost, Radnik, Olimpik.

- Mi te utakmice prosto moramo da dobijemo, na strani šta “uhvatimo”. Naravno, i na gostovanjima ćemo pokušati da osvajamo bodove, ali je to realnije činiti na svom terenu, protiv ekipa iz vašeg ranga - zaključio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana