Nikola Eskić za "Glas Srpske": Lijepo je biti “dželat” Zvezde i Partizana

Nikola Lučić
Nikola Eskić za "Glas Srpske": Lijepo je biti “dželat” Zvezde i Partizana

KRUŠEVAC - Veznom fudbaleru Napretka Nikoli Eskiću nikada primarni zadatak nije bio da postiže golove, ali se potrudio da ga i Crvena zvezda i Partizan jako dobro zapamte.

Nekadašnji fudbaler Zvijezde 09 u srijedu je zavio u crno sve pristalice tima iz Humske jer je pogotkom u 95. minutu donio pobjedu svom timu (3:2), koji je pred kraj prvog poluvremena gubio sa 2:0.

Prošle godine primijenio je gotovo isti scenario, samo na drugoj strani Topčidera, kada je u 90. minutu zaledio “crveno-bijele”. Iako uvijek tiho obavlja posao na sredini terena, čini se kako poseban motiv ima kada izađe na megdan “vječitim” rivalima. 

- Sve je to lijepo, posebno mi je drago zbog toga jer su u pitanju naši najveći klubovi. Igrati na “Marakani” i u Humskoj je samo po sebi velika stvar, a davati golove, i to u posljednjim trenucima je san snova. Ove sezone sam postigao dva gola koja su bila poništena pa se sad na neki način sve vratilo. Zasluženo smo pobijedili Partizan, a sve dodatno dobija na značaju jer smo gubili sa 2:0. Kada smo izjednačili, počeli smo da vjerujemo i pred sam kraj osvojili smo jednu loptu, Ivan Đorić mi je fenomenalno asistirao i ostao mi je lakši dio posla - rekao je Eskić u razgovoru za “Glas Srpske”. 

Ponovo je tim Save Miloševića od gotovog napravio veresiju, a mladi igrač rodom iz Milića bio je na terenu samo sedam minuta prije nego što je dao gol.

Karijeru je počeo upravo u rodnom gradu, da bi kao junior otišao u Vlasenicu odakle je prešao u Zvijezdu 09.

Put ga je 2017. godine odveo u Kruševac, gdje je strpljivo čekao svoju šansu.

- Najvažnije je bilo da budem strpljiv, jer kvalitet uvijek ispliva na površinu. Zadovoljan sam izdanjima u Napretku, uvijek može bolje, ali dajem sve od sebe i to se na kraju isplati - naglasio je Eskić, koji je u dresu “čarapana” postigao šest golova do sada. 

Iako ga “vječiti” nisu zapamtili po dobrom poručio je da ne bi imao ništa protiv da jednog dana zaigra za jedan od dva najveća srpska kluba. 

- Ukoliko bih napuštao Kruševac i morao da pređem u neki drugi srpski klub, volio bih da to budu Crvena zvezda ili Partizan. Naravno, kao svakom igraču san mi je da se okušam u nekoj od jačih evropskih liga, ali još nemam ništa konkretno. Inostranstvo je prioritet, ali dok se ne desi ništa konkretno razmišljam samo o Napretku - zaključio je Eskić.

 

Izlazak iz krize

Fudbaleri Napretka su trijumfom u Humskoj prekinuli niz od dva uzastopna poraza, a Eskić je poručio da sada imaju dodatni motiv da napreduju na tabeli.

- Držimo desetu poziciju. Samopouzdanje nam je sada definitivno poraslo, desio nam se kiks protiv Inđije u prošlom kolu, ne znamo ni mi kako, ali sada nam se vratilo - rekao je Eskić.
  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana