Nikola Dujaković poslije godinu i po ponovo u Krupi: Kanjon Tijesno kao druga kuća

Darko Pašagić
Nikola Dujaković poslije godinu i po ponovo u Krupi: Kanjon Tijesno kao druga kuća

BANjALUKA - Nikola Dujaković biće sigurno najveće pojačanje Krupe u ovom prelaznom roku, a prema riječima ovog 27-godišnjeg ofanzivnog veznog fudbalera nijednog trenutka se nije dvoumio oko povratka u redove kluba iz kanjona Tijesno.

Krupu je napustio u ljeto 2021. godine i poslije samo godinu i po dana vratio se u klub, koji mu je ostao u veoma lijepom sjećanju.

- U svom prvom mandatu u Krupi proveo sam punih šest sezona i za to vrijeme mi je bilo veoma lijepo, tako da se nijednog trenutka nisam dvoumio da se ponovo vratim. U Krupi sam sazreo kao igrač, nosio kapitensku traku, pružao dobre partije i nije bilo nikakve dileme oko povratka - rekao je Dujaković.

U proteklih godinu i po dana promijenio je tri kluba.

- Prvo sam šest mjeseci bio u Borcu, ali sam se s njima sporazumno razišao, jer nisam bio zadovoljan minutažom. Poslije toga sam drugi dio prošle sezone igrao u Leotaru. U Trebinju mi je bilo lijepo bio sam standardan, a uspjeli smo da ostvarimo i opstanak. Međutim, nismo se dogovorili oko nastavka saradnje i rastanak je bio neminovan - nastavio je Dujaković.

Pred početak sezone uslijedio je poziv iz Gabele i s radošću ga je prihvatio.

- Ni tu nisam dugo razmišljao, jer su u GOŠK-u već igrali moj rođeni brat Siniša i veoma dobar prijatelj Aleksandar Radulović. Tim iz Gabele je bio dominantan u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi FBiH i nastavak čeka s 12 bodova prednosti, te je praktično na pragu povratka u Premijer ligu. Međutim, uslijedio je poziv iz Krupe, koji jednostavno nisam mogao odbiti. Poklopile su nam se ambicije i želje. Krupa odlično gura u prvenstvu i Kupu Republike Srpske. Žele povratak u elitu BiH, žele ponovo da osvoje duplu krunu Srpske, tako da sam odlučio da se vratim i da zajedno ostvarimo sve planirane ciljeve. Ukoliko u tome uspijemo, u što ne sumnjam, postaću vjerovatno prvi fudbaler koji je u jednoj sezoni nosio dres dva kluba, koja će postati premijerligaši - rekao je Dujaković i tako već sada kao nove članove elitnog takmičenja “promovisao” Krupu i GOŠK, koji su jesenji šampioni u svojim ligama.

Iako njegov novi-stari klub poslije prvog dijela sezone ima četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Slobodu iz Novog Grada smatra da ih u nastavku sezone ne očekuje baš lak posao.

- Ne razmišljamo kako da sačuvamo prednost, već se ponašamo kao da smo u bodovnom zaostatku za najvećim rivalima. Do kraja prvenstva ima 17 kola, četiri boda i nisu neka velika prednost, tako da u svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno da bi ostvarili cilj. Sigurno da i drugi prvoligaši imaju svoju računicu, tako da opuštanja ne smije i neće biti - dodao je Dujaković.

Kontrolni susret

Fudbaleri Krupe prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za nastavak sezone odigraće danas u 13 časova protiv federalnog prvoligaša Jedinstva iz Bihaća. Ovaj susret igra se u Krupi na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana