Nikola Dujaković, kapiten Krupe: Uz pojačanja do dobrog plasmana

Siniša Kotaraš
Nikola Dujaković, kapiten Krupe: Uz pojačanja do dobrog plasmana

BANjALUKA - Kapiten Krupe Nikola Dujaković očekuje da će ekipa na Zlatiboru odraditi kvalitetne pripreme koje će omogućiti povratniku u Premijer ligu da tokom prvenstva pokaže kako ima kvalitet za najviši rang takmičenja.

Za fudbalera koji je ponikao na banjalučkom Gradskom stadionu, a punu afirmaciju stekao u Krupi na Vrbasu, biće ovo već šesta godina kako nosi dres ovog tima.

- Dva puta sam sa Krupom ulazio u Premijer ligu, u sezoni 2015/16.  i sada, tako da se sakupilo već lijepo iskustvo koje će, vjerujem, pomoći da na kraju ostvarimo dobar plasman. Tu su još i Bojan Puzigaća i Miloš Karišik, kao dva najstarija i najiskusnija prvotimca Krupe od kojih svi možemo mnogo da naučimo - rekao je Dujaković.

U pauzi između dvije sezone Krupa nije mnogo promijenila tim, ostali su gotovo svi koji su osvojili prvo mjesto u ligi RS, ali Dujaković ipak ističe kako će se teško nadoknaditi izostanak dvojice igrača.

- Istina je da nismo nešto promijenili tim, ali je ipak činjenica da smo oslabljeni. Otišao je naš prvi strijelac Jovo Lukić, a i Josip Miketek se teško povrijedio. Obojica su bili standardni prvotimci i mnogo su značili za našu igru - konstatovao je kapiten Krupe.

Prema najavama čelnika, konkurencija će ipak biti osjetno pojačana, jer se očekuje da nekoliko igrača stigne u klub tokom boravka na Zlatiboru. Za sada su novajlije Miloš Karišik, Milivoj Krmar, Tarik Abdulahović i Dejan Glišić.

- Sa dodatnim pojačanjima biće sasvim druga priča. Vjerujem da će se, ko god da dođe, veoma brzo prilagoditi te da ćemo se na Zlatiboru pripremiti onako kako treba. Uostalom, to nam je već standardna ljetna destinacija, imamo sjajne uslove i nije bilo potrebe da bilo šta mijenjamo. Nadam se samo da će nas zaobići ovi svakodnevni problemi i da će pripreme proteći u najboljem redu - naglasio je Dujaković.

Od nove sezone, koja startuje 1. avgusta, očekuje dosta, ali je istakao i kako će, osim rezultata svog tima, pomno pratiti i sva dešavanja u još jednom klubu.

- Svakako da me interesuje sve što se dešava u Borcu. To je klub u kojem sam ponikao i za koji igra moj rođeni brat Siniša. Naravno protiv njih ću dati sve od sebe za pobjedu, baš kao i u tri prethodna zvanična duela, dva prvenstvena i jedan u Kupu BiH, u kojem smo zabilježiti sva tri trijumfa - pojasnio je Dujaković.

Siguran opstanak

Na pitanje da li je osnovna ambicija Krupe opstanak kapiten premijerligaša iz kanjona Vrbasa je citirao nekadašnjeg trenera ovog tima Slobodana Starčevića.

- Kao što bi on rekao, prvo mjesto je najsigurniji opstanak. Šalu na stranu, očekuje nas teška i zahtjevna sezona u kojoj većina rivala najavljuje borbu za vrh tabele i izlazak u Evropu. Mislim da bi baš tu mogla da leži naša šansa da što prije riješimo sve dileme oko statusa u društvu najboljih - istakao je Dujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana