Nevesinjac Uroš Gutić pobjednik atletske trke

Srna
Nevesinjac Uroš Gutić pobjednik atletske trke

SREBRENICA - Uroš Gutić iz Nevesinja pobjednik je današnje atletske trke na 10.000 metara u Srebrenici, održane povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, dok je Sarajka Amela Čomor bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

U trci je učestvovalo više od 200 takmičara iz nekoliko zemalja, među kojima su osim takmičara iz Republike Srpske i BiH i atletičari iz Srbije, Francuske, Hrvatske, Njemačke, Crne Gore i Velike Britanije.

Učesnici su trčali ulicama Srebrenice i regionalnim putem do pet kilometara udaljenog naselja Likari i vraćali istom stazom.

Organizator trke bilo je sarajevsko Udruženje “Dečki u plavom”, čiji predsjednik Darko Lončar kaže da je manifestacija organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera i da je ovo početak vraćanja masovnih sportskih takmičenja nakon jednogodišnjeg prekida usljed pandemije virusa korona.

On je istakao da je ova trka dokaz da se i bez većih ulaganja mogu uspješno organizovati sportske manifestacije i sadržaji.

Lončar je poručio da je namjera organizatora da ova trka postane tradicionalna.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da je opština podržala organizovanje trke i da je ovo pozitivna poruka iz Srebrenice i dokaz da je ovo mjesto otvoreno za sve ljude i za razna takmičenja učesnika svih nacija i iz svih mjesta i zemalja.

“Nekada su u Srebrenici održavane moto-trke, a danas je održana atletska trka na 10 kilometara, a krajem juna imaćemo i brdsku reli trku automobila. Očekujemo da će ove manifestacije postati tradicionalne i da će epidemiološko stanje dozvoljavati okupljanje većeg broja učesnika i posjetilaca”, istakao je Grujičić.

Pobjednik trke Uroš Gutić, koji je član Atletskog kluba Sarajevo i aktuelni prvak BiH na 800 metara, rekao je da je staza bila teška kao i vremenski uslovi, ali da je zadovoljan jer je uspio pobijediti.

“Bila je izuzetna organizacija trke. U Srebrenici smo naišli na odličan prijem i očekujem da ćemo se ponovo ovdje susretati i da će trka prerasti u tradiciju”, dodao je Gutić.

Pobjednicima su pripale novčane nagrade, pehari, medalje i diplome.

Drugi u muškoj konkurenciji bio je Emir Hastor, a treći Alija Imamović. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto je zauzela Ivana Uzunović, a treća Sandra Gangof.

Pehare najboljima u muškoj konkurenciji uručio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, a pobjednicama je nagrade predao predsjednik Skupštine opštine Ćamil Duraković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana