Nestorović i Bošnjaković najbliži klupi Krupe

Siniša Kotaraš
Nestorović i Bošnjaković najbliži klupi Krupe

BANjALUKA - Najozbiljniji kandidati da na klupi Krupe naslijede Velimira Stojnića su Darko Nestorović, Milenko Bošnjaković, Željko Vranješ, a nije isključeno da povjerenje dobije i neko od domaćih trenera i omladinske škole premijerligaša iz kanjona Vrbasa.

Krupljani su željeli Dragana Jovića, ali provjereni stručnjak nije mogao da prihvati poziv. Svakako, povlačenje Stojnića iznenadilo je i čelnike kluba koji sada ubrzano pokušavaju da riješe problem.

- Najbliži Stojnićevi saradnici, Siniša Mrkobrada, Marko Mazalica i Vladimir Ilić, preuzeće rad sa prvom ekipom i biće tu sve dok ne pronađemo adekvatno rješenje. Prvi sa kojim smo stupili u kontakt bio je Dragan Jović, ali nam se on zahvalio na pozivu i istakao da zbog činjenice da sa porodicom živi u Austriji i ima neke sasvim drugačije planove, nije u mogućnosti da ga prihvati. Nastavljamo da tragamo za kvalitetnim stručnjakom, a među njima su Darko Nestorović, sa kojim smo stupili u kontakt, ali i Milenko Bošnjaković, Željko Vranješ i još neki drugi stručnjaci - istakao je prvi čovjek Krupe Draško Ilić.

Prema njegovim riječima svi u klubu su optimisti kada je opstanak u Premijer ligi u pitanju.

- Naš trenutni plasman nije sjajan, ali nismo od onih koje će nekoliko loših rezultata obeshrabriti. Vjerujem da ćemo do kraja polusezone smanjiti bodovni zaostatak i ravnopravno se uključiti u borbu za opstanak - tvrdi Ilić.

Stojnić se sa klupe povukao zbog porodičnih razloga, a na klupi je sjedio od polovine septembra. Klub je vodio na pet prvenstvenih utakmica i upisao jednu pobjedu, te četiri poraza. Međutim, trenutni rezultati i nezahvalna pozicija Krupe na tabeli, 11. mjesto i sedam osvojenih bodova, nisu razlog rastanka sa ovim stručnjakom, već su u pitanju isključivo privatni razlozi.

- Zbog porodičnih razloga nisam u ovom momentu sposoban i spreman da se iole ozbiljnije posvetim radu u klubu. Trenutno sam mnogo potrebniji porodici, dok je situacija u klubu takva da zahtijeva puni angažman, što ja u ovom momentu ne mogu da ispoštujem - potvrdio je Stojnić.

Mrkobrada: Kao da je sve normalno

Prvi pomoćnik Velimira Stojnića Siniša Mrkobrada biće na čelu tima koji će voditi ekipu Krupe dok se ne pronađe novi trener.

- Nastojaću da sa saradnicima radim kao da je situacija normalna. Bio bih najsrećniji kada bi već od subote i utakmice sa Tuzla sitijem počeli sa sakupljanjem bodova. Uostalom, oni su nam ostali dužni jer smo na “Tušnju” ostali bez jednog boda u sudijskoj nadoknadi – poručio je Mrkobrada koji završava školovanje za “profi” licencu i ima pravo da sjedi na klupi jednog premijerligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana