Nenad Srećković: Radnik kao sudbina

Siniša Kotaraš
Nenad Srećković: Radnik kao sudbina

Bijeljina - Sigurno najveće pojačanje Radnika ove zime, sjajni vezista Nenad Srećković, siguran je da će Bijeljinci prvenstvo završiti u gornjem dijelu tabele te da navijači ovog kluba nemaju razloga da strahuju za status ekipe.

Iskusni igrač sredine terena proveo je u Radniku dvije i po godine, a onda je odlučio da promijeni sredinu i prešao je u redove člana Prve lige Slovenije, ekipu Krškog. Ipak, nakon samo šest mjeseci uslijedio je povratak na Gradski stadion u Bijeljini.

- Zaista sam se dobro snašao u Krškom, odigrao sam 20 utakmica kao starter i propustio samo jednu, zbog lakše povrede. Međutim, klub je upao u velike finansijske probleme, pa je otišao gotovo kompletan tim. Ja sam postigao sporazumni raskid ugovora, imao sam ambiciju da odem negde dalje u inostranstvo, ali je usledio poziv Radnika. Nisam previše razmišljao i odlučio sam se za povratak u Bijeljinu, gde sam proveo zaista prelepe dve i po godine - istakao je Srećković.

Prema njegovim riječima, kvalitet fudbala u Sloveniji nije pretjerano bolji nego premijerligaški, ali su zato uslovi neuporedivi.

- Tamošnji uslovi za treninge i igranje utakmica su mnogo bolji i ovi u BiH se jednostavno ne mogu porediti sa njihovim. Osim što imaju idealne terene, medijski su izuzetno dobro ispraćeni, a na TV redovno prenose utakmice, ne samo prve, već i druge lige. Ponavljam, kvalitet Premijer lige nije loš, ali se u ovakvim uslovima teško i igrači i klubovi mogu pokazati. A pogotovo kada dođu zima i loše vreme i do izražaja dođu nemogući uslovi za igru - tvrdi Srećković.

Iako je Bijeljinu napustio prije samo šest mjeseci, ekipa Radnika se za to vrijeme, prema njegovim riječima, uveliko promijenila. Ali, siguran je, to neće uticati na rezultate u proljećnom dijelu.

- Pa, jeste, otišlo je dosta mojih bivših saigrača, ali ima tu još poznatih lica. Mislim da smo dobra ekipa, imamo na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača i siguran sam da ćemo prvenstvo završiti u gornjem delu tabele. Siguran sam da se protiv nas niko neće naigrati, bez obzira na to da li je utakmica u Bijeljini ili negde na strani - kategoričan je Srećković.

Pouzdani vezista je podvukao da posebno pamti 12 godina provedenih u redovima Crvene zvezde.

- To je najlepši deo cele moje karijere. U omladinskoj školi sam proveo osam godina i bio sam kapiten, a naredne četiri u seniorima. To je veliko iskustvo koje me je na kraju izgradilo i kao fudbalera i kao čoveka - zaključio je Srećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana