Nemanja Nikolić krenuo koracima Šćekića i Ikonića

Milan Zubović
Nemanja Nikolić krenuo koracima Šćekića i Ikonića

Laktaši - Koracima svojih zemljaka Gorana Ikonića i Marka Šćekića krenuo je Nemanja Nikolić.

Mladi košarkaš iz Zvornika koji je tek postao punoljetan potpisao je profesionalni ugovor sa Igokeom i ekipi iz Aleksandrovca obavezao se na četvorogodišnju saradnju. Već dvije godine boravi u Laktašima gdje je stigao iz sarajevske Bosne da bi prije toga bio član Drine iz rodnog grada. Osim pomenutih igrača, braća Goran i Zoran Dragić koji igraju ili su igrali u NBA ligi vode porijeklo sa istih prostora jer im je otac iz tog dijela Republike Srpske.

- Košarkom se bavim od svoje sedme godine i to je bio poklon moje mame za rođendan koja me upisala na košarku. Kada sam krenuo na treninge svidjelo mi se i ostao sam. Nadam se da ću napraviti karijeru kao što su to učinili Ikonić, Šćekić i mnogi drugi jer je Zvornik uvijek bio rasadnik košarkaških talenata. Ipak, preda mnom je težak put na kojem me čeka mnogo rada, treninga i žrtvovanja da bih uspio ispuniti svoj san - rekao je Nikolić.

Iako nije prijavljen za utakmice ABA lige odlično poznaje seniorski tim jer je sa njima odradio dva pripremna ciklusa dok je bio registrovan za dvije kvalifikacione utakmice Lige šampiona protiv Mornara iz Bara.

- Tokom priprema sa prvim timom koje sam odradio ove godine mnogo toga sam naučio od starijih igrača. Svi su se trudili da mi objasne neke stvari i olakšaju mi posao. Prednjačili su Danilo Šibalić i Vuk Radivojević koji se ponaša kao prvi kapiten dajući savjete mlađima jer je mnogo toga prošao do sada. Rad sa njima mi je mnogo značio jer sam želio da vidim na kojem sam nivou što se tiče seniorskog sastava. Uočio sam da su fizički dominantniji i da je moja igra trenutno ispod njihovog nivoa tako da moram još mnogo da radim. Volje imam i ne plašim se izazova - izjavio je Nikolić.

Mladi košarkaš visok je dva metra i igra na poziciji plejmejkera dok može da bude efikasan i na poziciji beka šutera.

- Za sada sam na poziciji organizatora igre mada mogu da bude i dvojka" što nije nimalo strašno ili posebno zahtjevno. Pomalo je neobično da neko moje visine igra pleja, ali moderna košarka to poznaje - kazao je Nikolić.

Kroz nekoliko godina sebe vidi kao igrača koji ima zapaženu ulogu u klubu koji se takmiči u ABA ligi.

- San je da zaigram za neki klub u Evroligi, a do tada da se okušam u regionalnom takmičenju. Za nekoliko sezona vidim sebe kao kao igrač koji ima veliki broj minuta na parketu i igra zapaženu ulogu u ABA ligi i to bi mi bila dobra odskočna daska za Evroligu. Naravno, sve će zavisiti od mog napretka i nadam se da ću već sljedeće sezone "upasti" u prvi tim i zaslužiti veće minute na parketu. Idem korak po korak i vjerujem da ću uspjeti u svom naumu - istakao je Nikolić.

Pozajmica

Ovu sezonu mladi Nikolić provešće na pozajmici u banjalučkom Studentu koji nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Otišao sam na pozajmicu u Student jer mi je jasno da trenutno za mene u prvom timu nema mjesta. Ne želim da sjedim na klupi već da igram i napredujem, a tu ću priliku dobiti kod trenera Aleksandra Ćikića - kazao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana