Nemanja Malešević, mladi teniser iz Banjaluke: Iskustvo koje se ne može platiti

Milan Zubović
Nemanja Malešević, mladi teniser iz Banjaluke: Iskustvo koje se ne može platiti

BANjALUKA - Plasmanom u treću rundu prvenstva istočne Evrope teniser iz Banjaluke Nemanja Malešević napravio je veliki rezultat u karijeri iako se radi o egzibicionom turniru.

Do sada je odigrao sedam mečeva i slavio na četiri, dok je ostala tri izgubio. Prvo je pobijedio Petra Pjevčevića, zatim Aldina Šetkića, a poraz upisao protiv Ninija Gabrijela Dike, da bi u plej-ofu bio bolji od Mateja Šabanova. Trijumfom nad Tomislavom Jotovskim i Ergijem Kirkinom započeo je drugu rundu, a poraz je doživio od Filipa Krajinovića. Naredni meč trebalo bi da igra sutra u prvom kolu treće faze takmičenja, a s njim u grupi se nalaze još tri tenisera, od kojih će prva dva proći u četvrtfinale.

- Turnir koji je organizovao Janko Tipsarević vrhunska je stvar u vrijeme kada nema zvaničnih takmičenja. Sve je na vrhunskom nivou, od hotela, terena, usluge... Nastup na turniru za mene je odlična stvar, jer je teško očekivati da sa trenutnim renkingom igram protiv igrača koji su hiljadu mjesta bolje plasirani od mene. To je veliko iskustvo koje se ne može platiti i ranije sam se samo mogao nadati da ću nekad zaigrati protiv nekog tenisera poput Krajinovića koji je 32. igrač svijeta. Izgubio sam, ali istovremeno mnogo toga i dobio na tom meču. Nekada smo zajedno trenirali, ali sada je ovo bila druga priča. Iz prve ruke sam saznao kako je igrati protiv tenisera koji nastupa na masters turnirima - izjavio je Malešević.

Poziv na turnir dobio je samo nekoliko dana prije početka i prihvatio bez sekunde razmišljanja.

- Pobijedio sam Marka Miladinovića u Beogradu na turniru Teniskog saveza Srbije i na putu ka Banjaluci sasvim neočekivano zvali su me organizatori i pitali da li bih nastupio. To se desilo četiri-pet dana prije početka turnira i poziv sam prihvatio te se praktično odmah vratio da bih igrao bez nekih posebnih priprema. Poslije ovih pobjeda jasno je da nisam pogriješio jer je ovo velika škola - istakao je Malešević.

Susret protiv Danila Petrovića na turniru TSS smatra najboljim koji je odigrao nakon prinudne pauze.

- Tada sam bio odličan i smatram da je to bio moj najbolji meč poslije nekoliko mjeseci. Petrović je plasiran oko 160. mjesta na ATP listi i vidio sam da mu mogu mnogo parirati, što me obradovalo jer znam da mogu još napredovati - kazao je Malešević.

Treninzi

Malešević ima dosta vremena između mečeva pa trenutno živi na relaciji Banjaluka - Beograd.

- Kada su bile zatvorene granice, trenirao sam u Banjaluci, dok sam po njihovom otvaranju nastavio u Beogradu. Tamo još treniraju Damir Džumhur i Dušan Lajović pa ponekad budem s njima, što je takođe veliki plus za mene - rekao je Malešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana