Nema odmora za tri kluba iz RS

Siniša Kotaraš
Nema odmora za tri kluba iz RS

BANjALUKA/BIJELjINA – Odluku Fudbalskog saveza BiH da za dvije sedmice odgodi sva takmičenja različito je dočekana u premijerligaškim klubovima.

Većina ekipa nastaviće sa redovnim radom, neki su dobili nekoliko slobodnih dana poput Čelika, a uprava Željezničara svoje igrače oslobodila je obaveza čak sedam dana. Tri premijerligaša iz Republike Srpske nemaju namjeru da obustavljaju rad. Novi/stari trener Borca Vlado Jagodić izrazio je žaljenje zbog situacije te dodao da je najvažnije da se što više umanji rizik od zaraze virusom korona.

- Gledajući čisto sa fudbalske strane, žao mi je zbog pauze jer smo taman krenuli dobrim putem i na treninzima se osjetila želja za napretkom. Sa druge strane, kao treneru koji je tek preuzeo ekipu, pauza će mi dobro doći da se još bolje upoznam sa ekipom, kao i da oni prihvate određene promjene koje želim da unesem. Svi prvotimci dobili su striktna uputstva kako da se ponašaju, prije svega, zbog sebe i svojih porodica. Iskreno, sve nas je ovo veoma pogodilo i ostaje nam samo da se nadamo da će se ova kriza što prije okončati kako bi mogli da nastavimo sa redovnim životima - kazao je Jagodić.

Slična situacija je i u Bijeljini, iako je trener Radnika Slavko Petrović protivnik prekida prvenstva.

- Mislim da je odluka da se igra bez gledalaca bila idealna jer sportisti nisu bili ugroženi. Ovo je za mene neshvatljiv potez, ali takva je odluka i moramo se pomiriti sa njom - tvrdi Petrović.

Za razliku od Radnika, u komšijskoj Zvijezdi 09 pauza je dobrodošla.

- Probaćemo da konsolidujemo redove jer smo očigledno imali problema. Promijenili smo trenera, doveli smo zvučno ime (Perica Ognjenović) i idemo dalje. Za nas nema odmora, nastavljamo sa radom, vjerujem da možemo do opstanka jer nismo klub koji će se predati bez velike borbe - poručio je prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić.

Žižović: Svima isto

Trener Zrinjskog Mladen Žižović odlučio je da igrače oslobodi od obaveza do narednog utorka, za kada je zakazan prvi trening.

- Šta možemo sada da uradimo. Situacija je takva kakva je i svima nam je isto. Imali smo u petak redovan trening, a onda su igrači dobili tri dana odmora i u utorak popodne nastavićemo sa radom. Do neke nove odluke - poručio je Žižović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana