Nastavljena saradnja biciklističke trke “Beograd - Banjaluka”: Bijeljina domaćin dvjema etapama

Dušan Repija
Nastavljena saradnja biciklističke trke “Beograd - Banjaluka”: Bijeljina domaćin dvjema etapama

BIJELjINA - Koliko traje biciklistička trka “Beograd - Banjaluka - toliko puta je Bijeljina bila domaćin, a tradicija će biti nastavljena i ove godine. Potvrdio je ovo gradonačelnik najvećeg grada Semberije Ljubiša Petrović poslije sastanka sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom.

Rečenicom da dobre stvari ne treba mijenjati on je potvrdio da će Bijeljina i 15. put biti domaćin, a baš kao i prošle godine, biće cilj jedne i startno mjesto druge etape. Konkretno, biciklisti iz više od 25 zemalja svijeta završiće drugu etapu na ulicama ovog grada 23. aprila, a dan kasnije karavan će krenuti put Vlasenice.

- Kao grad na tromeđi država i raskrsnici važnih puteva snažno pomaže i sa zadovoljstvom učestvuje u organizaciji trke. Sama činjenica da se ona nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke federacije (UCI) u prvoj kategoriji i da učestvuju takmičari sa skoro svih kontinenata sa profesionalnim ekipama, čini nas ponosnim što smo značajan dio ove zaista fantastične priče. I to punih 15 godina. Ova trka godinama unazad je najveća sportska manifestacija u Bijeljini i postala je prepoznatljiv brend našeg grada. Veliki broj građana koji je prati iz godine u godinu govori u prilog njenog značaja i zainteresovanosti stanovnika našeg grada - rekao je Petrović.

Prijave za trku koja je na programu od 22. do 25. aprila već su završene, a organizatori su naglasili da su i te kako zadovoljni ekipama koje žele da učestvuju. U prvom redu tu je italijanski prokontinental tim Bardijani koga predvodi legendarni Đovani Viskonti, a aplikaciju su poslale i ekipe poput poljskog Vostera, kazahstanskog Vino Astana Motorsa, Kambodža sajkling akademija, Hrinkov, kao i španska Kaha Rural, čiji je član Havijer Kaneljas prošle godine prošao prvi kroz cilj u Bijeljini.

- S obzirom na to da na trci učestvuju takmičari iz tridesetak zemalja svijeta, ovo je lijepa prilika i za promociju. Stanovnici i posjetioci našem gradu daju brojne epitete, ali ocjena na koju smo najponosniji je da smo grad mladih i sporta. Ova trka nam svakako pomaže u tome. Uz nju rastemo, ne samo u sportskom, nego i u privrednom i turističkom smislu u centar sjeveroistočnog dijela Republike Srpske. I ove godine bicikliste ćemo dočekati otvorenog srca i bićemo dobar domaćin svim učesnicima, takmičarima i njihovim timovima, omogućivši im da vrijeme provedeno u našem gradu ostane u divnom sjećanju i sa jasnom porukom da ih očekujemo i sljedeće godine - naveo je Petrović.

Osnovan klub

Nedavno je u Bijeljini osnovan Biciklistički klub Istok, koji već broji više od 100 aktivnih članova.

- Svakako je osnivanju biciklističkog kluba doprinijela i ova trka. Takođe, ponosni smo i što su dva člana novoformiranog kluba, Dragiša Jović i Miroslav Lakić, učestvovali nekoliko puta u trci Beograd - Banjaluka kao članovi reprezentacije BiH. Pored direktnog značaja dvodnevnog održavanja trke u Bijeljini, čime se omogućava mladim članovima kluba da stiču iskustvo gledajući profesionalne bicikliste uživo, ponosni smo na sve veći broj rekreativaca koji su, motivisani ovom trkom, počeli da voze bicikl - naveo je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana