Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

GS
Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Odbojkaški klub Ljubinje jedan je od sinonima za ovaj sport u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire. Tokom proteklih šest decenija osvojili su brojne titule i iznjedrili mnoge uspješne igrače, trenere, reprezentativce- u muškoj i ženskoj selekciji. Njihovu žensku ekipu ranije je podržala kompanija Mozzart, a sada su postali sponzor muškog sastava koji je premijerligaš BiH.

-Svaka pomoć našem klubu dobro nam dođe. Ovo nije prvi put da je Mozzart stao uz nas. Prošle godine su donirali dresove našoj ženskoj selekciji koja i sada nastupa u Mozzart opremi. Drago nam je što smo tu saradnju, kroz ovo značajno sponzorstvo, produbili i nadamo se da ćemo tako nastaviti u narednom periodu- kaže Miladin Rudan, tehnički sekretar OK Ljubinje.

Klub je osnovan 1961. godine od kada je više puta mijenjao naziv, ali ne i pobjednički duh. Od 1970. igraju pod imenom OK Ljubinje, a danas OK Ljubinje BANKOM.

Koliko je odbojka popularna u Ljubinju među svim generacijama, svjedoči činjenica da ovaj klub ima sve selekcije- od seniorske do pjetlića. Muška selekcija broji oko 70 članova, a ženska 100 odbojkašica u svim uzrastima. Djevojke se takmiče u Prvoj ligi RS.

Klub je najuspješniji sportski kolektiv u takmičenju mlađih kategorija u muškoj selekciji na nivou BiH. Do sada su osvojili 36 titula u mlađim kategorijama na nivou Republike Srpske i BiH. Juniori Ljubinja prošle godine bili su prvaci BiH, a kadeti prvaci Srpske i drugi na nivou BiH.

U novim Mozzart dresovima prvotimci se takmiče u Premijer ligi BiH gdje su trenutno sedmi na tabeli.

Za vikend su na domaćem terenu dočekali OK Borac iz Banjaluke. U sudaru dva jaka kluba, slavio je Borac, a zanimljivo je da su igrači sa obje strane mreže nosili ista obilježja jer je i Banjalučanima Mozzart sponzor.

U redovima protivnika na ovoj utakmici bila su i četiri igrača iz Ljubinja. Naime, po završetku srednje škole, mladi igrači odlaze na studije u veće gradove gdje nastavljaju sportsku karijeru. Nekoliko igrača im je u inostranstvu, pa očekuju njihov povratak, ali i odlazak nekih članova juniorskog i kadetskog pogona.

Zato im je cilj da popune ekipu, da opstanu u društvu najboljih u Premijer ligi BiH i da se što duži niz godina takmiče u elitnom razredu bh. odbojke

Iz ovog kluba su potekli brojni uspješni odbojkaši… Među njima Đorđe Đurić koji je bio reprezentativac i osvajač Olimpijske medalje, a sada je sportski direktor OK Vojvodina, te Strahinja Kozić, šef mlađih selekcija Vojvodine. Njihov Anđelko Ćuk je igrao za reprezentaciju Hrvatske, Đorđe Knežević sada igra u Austriji, dok su braća Ćuk igrali za nacionalni tim Crne Gore, a tu su i reprezentativci Mitrinović, Janjić, te Ružić koji igra u Kaknju

Iako mala i skromnog budžeta, Opština Ljubinje pruža najveću podršku ovom uspješnom klubu po kojem su nadaleko poznati. Zbog brojnih uspjeha, dobili su i obećanje da će im povećati davanja iz javne kase. Uz njih su ponekad i resorno Ministarstvo, te donatori i sponzori. Među njima je sada i regionalni lider u priređivanju igara na sreću, pa se nadaju da će im to donijeti još mnogo sreće na parketima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana