Najbolja gimnastičarka Srpske spremna za Evropsko prvenstvo: Cerovac jedva čeka izazov karijere

S. K.
Najbolja gimnastičarka Srpske spremna za Evropsko prvenstvo: Cerovac jedva čeka izazov karijere

BANjALUKA - Glavni grad Ukrajine Kijev biće od 26. do 29. novembra domaćin Evropskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici na kojem će u sastavu reprezentacije BiH nastupiti članica banjalučkog KRG Alegro Nina Cerovac.

Ona je u posljednje tri godine apsolutni prvak Srpske te jedna od najboljih gimnastičarki u BiH, što je pokazala i na selektivnom okupljanju kada je bez problema izborila mjesto u timu i kvalifikovala se za EP u Kijevu na kojem će nastupiti 30 reprezentacija. Nina se već devet godina bavi ritmičkom gimnastikom i ona je, u stvari, prva generacija djevojčica koje su u Banjaluci počele da se bave ovim sportom. Najveća nagrada stigla je poslije velikih odricanja i ko zna koliko treninga, pa kaže da jedva čeka nastup na velikoj sceni.

- Sam plasman na prvenstvo za mene je veliki uspjeh. Nikada niko iz Srpske do sada nije učestvovao na evropskoj smotri pa mi mnogo znači što sam probila led. Želim da napredujem, a to mogu samo kroz učešća na velikim takmičenjima gdje se skupljaju bodovi za Olimpijske igre. Teoretski, mogla bih da se izborim za 2024. i nastup u Parizu što mi je životni san, ali polako. Ovo je veliki korak i jedva čekam nastup u Kijevu - otkrila je mlada Banjalučanka.

Njen trener i potpredsjednica Gimnastičkog saveza BiH Rene Starčević tvrdi da mlada gimnastičarka ima šta da pokaže.- Od Nine očekujem da se kvalifikuje u završnicu takmičenja po rekvizitima što bi bio pravi podvig. U pripremama je postizala odlične rezultate, vjerujem u nju i znam da je sposobna da to uradi. Nerealno bi u ovom trenutku bilo očekivati da se bori za medalju ali bi i sam

plasman u završnicu bio ravan osvajanju odličja - istakla je Starčević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana