Na Gradskom stadionu kuju evropske planove

Darko Pašagić
Na Gradskom stadionu kuju evropske planove

BANjALUKA - Pojačanje iz Belgije Elvis Mehanović i povratnik Milan Šikanjić, koji je bio na pozajmici u Kozari sa još 27 fudbalera odazvali su na prozivku fudbalera Borca, čime su zvanično počele pripreme za drugi dio sezone u kojoj Banjalučani ponovo kuju evropske planove.

“Crveno-plavi” su prvi dio sezone završili na petom mjestu sa 32 boda, četiri manje od drugoplasiranog Željezničara i dva manje od trećeplasiranog Širokog Brijega, što im daje realne šanse da ponovo mogu izboriti plasman na međunarodnu scenu.

- Klub je izmirio sve obaveze, ulazimo u Novu godinu bez dugovanja prema igračima i na njima je da rade na terenu i da se ostvari cilj - plasman u Evropu - rekao je predsjednik kluba Stojan Malbašić, koji je igračima poželio mnogo uspjeha u 2021. godini i na sportskom i na privatnom planu.

Očekuje se da već danas bude potvrđen dolazak još dvojice novajlija, kapitena Širokog Brijega Dine Ćorića, koji igra na poziciji desnog krila, te reprezentativca Sjeverne Makedonije i fudbalera Vardara, zadnjeg veznog Darka Micevskog. U odnosu na jesen u ekipi neće biti Bojana Markovića, koji ide na pozajmicu u Željezničar Sport tim, sporazumno je prekinuta saradnja sa Aleksandrom Radulovićem i Dinom Kalesićem, dok je Saša Kajkut završio karijeru, ali će ostati u klubu, gdje će raditi kao šef skauting službe.

- Prvih sedam dana treniraćemo u Banjaluci i uradićemo testove sa Zavodom za sport i medicinu iz Beograda koji će doći u Banjaluku. Potom 18. januara putujemo u Trebinje, gdje ostajemo do 23. i planirano je da odigramo kontrolnu utakmicu najvjerovatnije sa Leotarom. Po povratku u Banjaluku nastavljamo sa radom, a već 29. januara selimo za Antaliju, gdje ćemo ostati do 12. februara odigrati četiri utakmice. Imamo dogovorene mečeve protiv rumunskog drugoligaša Ćikšerede, te ruskih klubova Urala i Krilja Sovjetov. Zbog toga što ćemo se vraćati dan ranije vjerovatno ćemo pomjeriti termine mečeva sa 3, 6. i 12. na 2, 5. i 11. februar. U Antaliji ćemo odigrati još jedan meč, a, a generalna proba u kojoj će nam rival biti Krupa, zakazana je za 20. februar - rekao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Istakao je da su toku pregovori sa još nekoliko fudbalera, ali nije želio da otkriva njihova imena.

- Moja želja je da se pojačamo na svim pozicijama sa po još jednim igračem. Nećemo ih dovoditi da popunimo broj, već je bitan kvalitet, koji nam može donijeti prevagu u proljećnim bitkama. Ne sjećam se kad je bila situacija da ulazimo u godinu bez duga, svima nam je lakše i sad igrači jedni druge zovu, raspituju se a znamo da igrači jedne druge ne lažu, tako da će nam puno lakše biti pronaći pojačanja - dodao je Maksimović.

Na spisku 29 imena

Na prvom okupljanju fudbalera Borca bilo je 29 fudbalera. To su, golmani: Bojan Pavlović, Luka Damjanović, odbrana: Siniša Dujaković, Miloš Borovčanin, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Đorđe Ćosić, Daglas Kruz, Marko Kujundžić, Luka Bobić, Branko Božić, Filip Račić, vezni red: Marko Brtan, Aleksandar Vojnović, Dejan Meleg, Amar Tahrić, Dejan Bosančić, Goran Zakarić, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Aleksandar Subić, napad: Jovo Lukić, Milan Šikanjić, Boban Georgiev, Dejan Javorac, Slobodan Vuk Vujmilović, Amar Cerić i Elvis Mešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana