MTB trci na Romaniji odazvalo se 80 biciklista

Srna
MTB trci na Romaniji odazvalo se 80 biciklista

SOKOLAC - Revijalna MTB biciklistička trka "Romanija zove" duga 55 kilometara okupila je na Sokocu 80 učesnika iz svih krajeva Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Radivoje Trifunović iz kluba "Romanija sajkling" rekao je novinarima da je ovo druga trka po redu, ali sa novom stazom u kojoj biciklisti mogu vidjeti prelijepe predjele Sokoca.

Trifunović je istakao i da je cilj ove manifestacije promocija biciklizma kao aktivnog i zdravog načina života, te istakao da se tokom trke vozi oko pet časova kroz šumu i po šumskim putevima.

On je naveo da učestvuje jako veliki broj iskusnih biciklista dugogodišnjih rekreativaca, ali i grupa mladih.

Trifunović kaže da je ove godine bilo više zainteresovanih učesnika, ali da su se pokolebali zbog najavljene kiše.

On je naveo da današnji biciklistička staza vodi od Sportske dvorane na Sokocu, pored "Malog Zejtinlika" preko uzvišenja Puhovac, sela Pediše, Miletine i Kaljina, do vodopada Buk na rijeci Kaljini.

Trifunović kaže da će biciklisti potom voziti ka Žunovima, te se pored rijeke Bioštice spustiti u Kruševce, a potom u Knežinu gdje je planiran ručak i druženje.

Sportista Stefan Lopatić sa Pala, koji je već 20 godina uspješan u nordijskom skijanju i bijatlonu, pozvao je mlade da učestvuju u sličnim manifestacijama, istakavši da je samo bitno da dođu prvi put i sigurno će ostati u ovom svijetu.

Dragan Ružić iz Beograda drugi put učestvuje na MTB vožnji na Romaniji i raduje se prije svega druženju, jer za njega kao iskusnog biciklistu nema teške staze na Romaniji ni na Jahorini.

Šesnaetogodišnji biciklista Miladin Skoko, koji već duže učestvuje na sličnim MTB trkama, od organizatora je dobio ulogu servisera i posljednji je u vožnji kako bi priskočio u pomoć učesnicima.

Stefan Taušan sa Pala vozi šest godina na sličnim trkama i ne brine ga za danas najavljeno nevrijeme na području Romanije jer ima iskustvo.

Organizator ove sportske manifestacije je biciklističko udruženje u osnivanju "Romanija sajkling" uz pomoć prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana