Mrkonjićani dobili savremeni stadion

Srna
Foto: GS

MRKONjIĆ GRAD- U Mrkonjić Gradu je na upotrebu predat pomoćni stadion "Luke" sa vještačkom podlogom, za koji su sredstva od milion KM obezbijedili Vlada Srbije, koja je dala 200.000 evra, a ostatak opština.

Prilikom svečanog otvaranja, vrpcu su presjekli konzul žeran generalnog konzulata Srbije Vesna Marinković, načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević i bivši načelnik ove opštine Divna Aničić, a sinoćnjoj ceremoniji je među brojnima prisustvovao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Vođević je rekao novinarima da je ovo istorijski trenutak za Mrkonjić Grad jer su dobili velelepni stadion sa vještačkom podlogom i reflektorima.

"Riječ je o velikom projektu koji je realizovan uz pomoć Vlade Srbije i ja im ovom prilikom zahvaljujem što su prepoznali značaj ulaganja u sport i u mlade", istakao je Vođević i dodao da će stadion značiti za mlade sportiste, kao i za lokalni Fudbalski klub (FK) "Sloboda".

Predsjednik FK "Sloboda" Borislav Šarić naglasio je da je cilj tog kluba plasman u prvu ligu Republike Srpske.

"Na to nas obavezuju ovi uslovi koji su obezbijedili opština i Vlada Srbije i zahvalni smo za to. Rad sa djecom će nam, takođe, biti jedan od prioriteta u narednom periodu. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost", istakao je Šarić.

Fudbaleri mrkonjićke "Slobode" sinoć su u revijalnoj utakmici pod svjetlošću reflektora pobijedili fudbalere "Gorice" iz Šipova rezultatom 9:0.

Trener "Slobode" Igor Mirković je presrećan što su dobili novi, moderan stadion koji će im omogućiti da treniraju i noću.

"Drago mi je što su naši gosti večeras bili fudbaleri iz Šipova, naše komšije, i ne sjećam se kad je bilo ovoliko gledalaca. Mi sad imamo predivan stadion koji će, nadam se, privući što više dječaka da se oprobaju u fudbalu", rekao je Mirković.

Trener "Gorice" Duško Sakan zahvalio je organizatorima za poziv, ali i Vladi Srbije koja ulaže u Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana