Mrkonjić Grad : Potpisan ugovor o rekonstrukciji stadiona

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević i direktor lokalnog preduzeća „Mig-elektro“ Milan Bogojević potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji stadiona „Luke“ u vrijednosti od 357.294 KM.

Vođević je rekao da radovi podrazumijevaju nabavku i ugradnju vještačke trave i izgadnju rasvjete.

On je istakao veliki značaj sportsko–rekreativnog centra „Luke“ za unapređenje sportske infrastrukture i razvoj sporta, te dodao da će doprinijeti i razvoju turizma.

„Stadion će da bude jedan od najmodernijih, sa standardom Fifa kvaliti pro ( FIFA QUALITY PRO ), na ponos svih nas. Osim našeg fudbalskog kluba Sloboda, stadion će da bude na raspolaganju za pripreme i drugim sportskim ekipama“, rekao je Vođević novinarima.

On je podsjetio da su u prošloj godini za stadion izdvojili 379.000 KM kroz program kapitalnih investicija, te je tada nivelisan teren, odrađena drenaža i uspostavljen sistem za automatsko navodnjavanje.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Sloboda“ iz Mrkonjić Grada Milenko Milekić je rekao je da ove godine očekuju završetak radova da bi fudbaleri nastavili da treniraju i takmiče se u odličnim uslovima.

Sredstva za realizaciju ovog ugovora obezbijedila je Vlada Srbije u iznosu od 200.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana