Mozzart podržao Atletski klub Borac

Mozzart
Mozzart podržao Atletski klub Borac

Troskok, skok s motkom ili u dalj, bacanje koplja, kugle ili diska, klasične ili trke s preponama - za njih nema prepreka. Oni su kraljevi kraljice sportova u Republici Srpskoj i u top tri kluba u BiH. Atletikom se bave od 1948. godine, a do sada su u Banjaluku donijeli brojna odličja.

U pitanju je Atletski klub Borac koji je ove godine na Prvenstvu BiH za seniore osvojio 12 medalja. Borbu za nove uspjehe će nastaviti u novim Mozzart dresovima jer je regionalni lider u priređivanju igara na sreću odlučio da ih usreći.

„Do sada smo opremu uglavnom kupovali samostalno, tako da nam ova donacija mnogo znači. Svi su prezadovoljni - članovi kluba, treneri, uprava... Vjerujemo da će nam upravo nova oprema donijeti još uspjeha jer, uz podršku Mozzarta, naši rezultati mogu biti samo još bolji”, kaže Duško Ivičić, predsjednik Atletskog kluba Borac.

Cicibani, pioniri, juniori, seniori.. - u ovom klubu imaju sve uzrasne kategorije. Među 50 članova podjednako su zastupljeni i momci i djevojke.. O tome koliko su uspješni u svim ovim disciplinama najbolje svjedoče rezultati. Medalje osvajaju na domaćim i inostranim atletskim stazama, obarajući sopstvene i državne rekorde. Na listu rekordera upisao se Luka Ivičić koji je prošle godine na Prvenstvu Srbije za seniore oborio rekord BiH u skoku s motkom star 41 godinu. Zato i ne čudi činjenica da, kao najuspješniji atletski klub Republike Srpske, imaju podršku grada Banjaluka i Ministarstva sporta. Ipak, zbog odlaska na brojna međunarodna takmičenja i velikih ambicija za osvajanjem novih medalja, dodatna podrška mnogo im znači.

 

„Drago nam je što će atletičari Borca od sada nastupati širom svijeta u novoj Mozzart opremi. Želimo im da im novi dresovi donesu i nove pobjede, a time i još medalja u Banjaluku”, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana