Mozzart dokazani prijatelj fudbala: Podržali brojne klubove i turnire

GS
Mozzart dokazani prijatelj fudbala
Foto: Mozzart | Mozzart dokazani prijatelj fudbala

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću godinama pruža podršku brojnim sportskim kolektivima i događajima, među kojima su i mnogi fudbalski klubovi i turniri.

Kompanija Mozzart kroz donacije je do sada podržala mnoge ekipe od onih u najnižim, pa sve do Premijer lige, te bila sponzor brojnih domaćih i međunarodnih turnira. Tako su nedavno postali prijatelj Međunarodnog omladinskog fudbalskog turnira „Football friends“ u Foči koji je okupio brojne klubove i ljubitelje ovog sporta.

- Kompanija Mozzart prepoznaje svaki projekat u kojem ima elemenata socijalne odgovornosti. Među brojnim sportskim događajima koje su podržali su i mnogi turniri, što je veoma značajno. Sponzorstvo turnira „Football friends“ za nas predstavlja važnu podršku jednoj velikoj i dobroj ideji i veoma smo zahvalni na tome- kaže Zoran Avramović iz Asocijacije „Football friends“.

Na pruženoj ruci prijateljstva ovom turniru zahvalni su i u Opštini iz koje poručuju da će se potruditi da narednih godina turnir bude na još višem nivou.

Opština Foča bila je mjesto okupljanja ekipa Crvene zvezde, Rijeke, Vojvodine, Sutjeske (Nikšić), Akademije Pandev, Borca, Željezničara i Sutjeske (Foča).

U završnici su slavili kadeti banjalučkog Borca nakon osvajanja titule prijateljstva na svom prvom učešću na „Football friends“ u Foči.

Banjalučke nade u finalu su savladale Akademiju Pandev iz Strumice, takođe debitanta. Treće mjesto osvojila je Rijeka, četvrta je bila domaća Sutjeska, peti Željezničar, šesta Vojvodina, sedma nikšićka Sutjeska i osma Crvena zvezda. Za tri dana turnira odigrano je 12 utakmica na kojima su postignuta 42 gola.

Turnir u Foči iznjedrio je brojna poznata fudbalska imena. Na 16. „Football friendsu“ predstavljena je i monografija o prvih 15 godina ovog turnira pod nazivom „Fudbal- most prijateljstva“, koja je, kako je naveo njen autor Zoran Avramović, uručena svakom od 180 ovogodišnjih učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana