Motori jure poslije pola vijeka

Siniša Kotaraš
Motori jure poslije pola vijeka

Derventa - Poslije punih 50 godina moto-sport se na velika vrata vraća u Derventu.

Naime, ljubitelji ovog sporta iz grada na Ukrini još 1969. godine imali su priliku da na djelu vide motociklističku trku, ali će ubuduće mnogo češće biti u prilici da uživaju u čarima moto-krosa.

I sve to zahvaljujući velikom entuzijazmu Miroslava Milojevića, u Derventi mnogo poznatijeg po nadimku Miron, koji je sam sebi dao obećanje da će u svom gradu napraviti stazu za moto-kros.

Obećanje je ispunio uz veliku pomoć prijatelja i ulaganjem ličnih sredstava tako da će predstojećeg vikenda na novoizgrađenoj moto-kros stazi na izletištu “Derventa” biti održana Pozivna MDž trka u organizaciji Moto-kluba Miron moto Derventa.

- Nije bilo lako da sve to postignem, ali sam uspio da odradim sav posao u predviđenom roku sa tridesetak drugara i na taj način ispunim obećanje dato sebi i svom gradu. Napravili smo stazu dugačku 1.280 i široku osam metara koja ispunjava sve uslove za održavanje moto-kros takmičenja na svim nivoima, od rekreativnog pa sve do evropskog. Za prvu trku na novoj stazi očekujemo dolazak između 50 i 60 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH - naglasio je Milojević.

Prisjetio se popularni Miron i kako je sve izgledalo kada je najavio ovaj svoj projekat.

- Gledali su me čudno i malo njih je uopšte vjerovalo da će se to i dogoditi. Sada, kada je sve gotovo, većina onih koji mi nisu vjerovali željeli bi da se “nađu” u svemu ovome. Ovo je samo potvrda da čovjek sa malo dobre volje i pravom idejom, uz pomoć prijatelja, može sve da uradi.- poručio je Milojević.

- Ubijeđen sam da će sve biti kako treba, da će staza položiti test, te da ćemo kao klub, ali i sama staza, dobiti licencu da možemo organizovati najjače i najkvalitetnije manifestacije - dodao je Milojević.

 

Program

Slobodni treninzi na stazi predviđeni su za subotu, dok će u večernjim časovima biti održana i zajednička žurka za sve učesnike. Dan kasnije biće voženo šest trka u tri kategorije pro, junior i amater.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana