Mladi fudbaleri iz Srpske bili na tribinama u Humskoj: Uspomena za cijeli život

Dušan Repija
Mladi fudbaleri iz Srpske bili na tribinama u Humskoj: Uspomena za cijeli život

Banjaluka - Ni pored podrške više od 20.000 mališana iz škola fudbala i klubova širom Republike Srpske i Srbije, fudbaleri Partizana nisu uspjeli da savladaju AZ Alkmar u prvom kolu grupne faze Lige Evrope (2:2).

Imali su “crno-bijeli” sve u svojim rukama, igrača više pedesetak minuta i vođstvo, ali su Holanđani iz dva kontranapada uspjeli da postignu dva gola i odu kući zadovoljni. Ipak, istinski pobjednici u Humskoj bili su klinci koji su svih 90 minuta bodrili svoje heroje. Iskrene emocije poslije promašaja prije svih Takume Asana i Umara Sadika, odnosno radost nakon majstorija Bibrasa Natha, aplauzi, ali i poneka suza kada su Holanđani izjednačili dokaz su da će polaznici škola fudbala još dugo prepričavati doživljaje sa utakmice.

- Poveli smo 85 djece iz naše Škole fudbala kao i OFK Laktaša i svi su bili oduševljeni. Jako smo zahvalni i domaćinu koji nas je dočekao na najbolji mogući način, sva djeca su dobili sokove i slatkiše na stadionu, a po završetku utakmice i sendviče. Ugođaj bi bio potpun da je naš klub pobijedio, ali nije se dalo - rekao je direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana Milenko Petrović. 

Osim mladih fudbalera iz Laktaša u Beogradu su bili dječaci iz Prijedora, Kozarske Dubice, Sokoca, Trebinja, Zvornika, Višegrada i Istočnog Sarajeva.

- Bilo je odlično, pribojavali smo se da ne bude loše vrijeme, ali sve je na kraju ispalo dobro. Poveli smo tačno 50 djece, a interesantno, bilo je i nekih koji su navijali za Zvezdu. Sigurno je ovo uspomena za sve njih, velika većina je prvi put gledala Partizan uživo. Mnogi su i prvi put u Beogradu, gdje smo i prenoćili, tako da smo prezadovoljni kako je sve prošlo - rekao je Aleksandar Škrba, trener u Školi fudbala Tempo iz Istočnog Sarajeva.

Španci oduševljeni

Španski list “Marka” posvetio je pažnju djeci koja su pružila veliku podršku fudbalerima Partizana. Novinar ovog dnevnika oduševljen je što je 20.000 djece do 14 godina došlo na stadion.

- Partizan, nakon što ga je UEFA sankcionisala zbog rasizma sa tribina na meču sa Malatijom, napunio je stadion djecom. Fantastično - napisao je novinar “Marke”.

Rezultati

Grupa A: APOEL - Didelanž 3:4, Karabag - Sevilja 0:3. Grupa B: Dinamo Kijev - Malme 1:0, Kopenhagen - Lugano 1:0. Grupa C: Bazel - Krasnodar 5:0, Hetafe - Trabzonspor 1:0, Grupa D: LASK - Rozenborg 1:0, PSV - Sporting 3:2. Grupa E: Kluž - Lacio 2:1, Ren - Seltik 1:1. Grupa F: Ajntraht - Arsenal 0:3, Standard - Gimaraeš 2:0. Grupa G: Porto - Jang Bojs 2:1, Rendžers - Fejenord 1:0. Grupa H: Espanjol - Ferencvaroš 1:1, Ludogorec - CSKA Moskva 5:1. Grupa I: Gent - Sent Etjen 3:2, Volfzburg - Aleksandrija 3:1. Grupa J: Borusija M. - Volfsberger 0:4, Roma - Bašakšehir 4:0, Grupa K: Slovan - Bešiktaš 4:2, Vulverhempton - Braga 0:1. Grupa L: Partizan - AZ Alkmar 2:2, Mančester junajted - Astana 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana