Mladi džudisti "Olimpika" donijeli 11 medalja sa Pala

Srna
Foto: srna

SOKOLAC - Na Memorijalnom turniru "Rajko Kušić Kuša" džudisti sokolačkog "Olimpika" osvojili su 11 medalja, od kojih tri zlatne i osam bronzanih, rekao je Srni trener ovog kluba Milorad Đurović.

Zlatne medalje osvojili su mlađa poletarka Nađa Kojić u kategoriji minus 28, mlađi pioniri Pavle Bašević u kategorji plus 60 i Pavle Vukojčić u kategoriji minus 60 kilograma.

"Bronzane medalje pripale su, mlađim pionirima Lazaru Vojinoviću i Urošu Abazoviću u kategoriji plus 60 kilograma, Sergeju Podiniću plus 50, Nikoli Simiću i Vasiliju Marjanoviću minus 55 kilograma, starijem poletarcu Strahinji Neškoviću kategorija minus 30 kilograma, te mlađim poletarcima Kosti Kojiću minus 31 i Davidu Lizdeku u kategoriji minus 28", naveo je Đurović.

On je izrazio zadovoljstvo postignutim uspjehom mladih sokolačkih džudista, koji su u jakoj konkurenici i nakon duže pauze zbog ljetnog školskog raspusta osvojili ukupno 11 medalja, od 12 takmičara "Olimpika" koji su učestovali na ovom džudo turniru.

"Nakon početka školske godine krenuli smo aktivno sa treninzima, napravili veoma zapažene rezultate i, ako nastavimo ovakvim tempom, nadam se da će i ubuduće naši mladi borci donositi medalje", istakao je Đurović.

Džudo klub "Olimpik" počeo je sa aktivnim radom početkom 2018. godine i u proteklom periodu na svim takmičenjima ostvario dobre rezultate.

Klub ima oko 30 članova, od kojih je najveći broj mlađih takmičara i ovih dana vrši upis novih od sedam do 17 godina.

Memorijalni džudo turnir "Rajko Kušić Kuša" 26. po redu, održan je juče na Palama, a posvećen je višestukom prvaku bivše Jugoslavije i Balkana u džudou.

Na turniru se okupilo 260 takmičara iz 30 klubova iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana