Mladi džudista iz Zvornika niže medalje kao od šale

Drago Gajić
Mladi džudista iz Zvornika niže medalje kao od šale

Zvornik - Mladi zvornički džudista Vasilije Vujičić još jednom je zablistao punim sjajem i sa Evrokupa za juniore, održanog u rumunskom Klužu, vratio se sa bronzanim odličjem.

Iako ima tek 19 godina, ovaj član Džudo kluba Srpski soko već je navikao ljubitelje ovog sporta, ali i svoje sugrađane na brojna odličja i priznanja, kojih je iz sezone u sezonu sve više. Džudom se bavi već deset godina i postao je zaštitni znak svog kluba.

- Ova medalja iz Kluža mi je jedna od najdražih, jer je osvojena u izuzetno jakoj konkurenciji. Veoma sam ponosan na nju, ali i na sve što sam do sada napravio u ovom prelijepom sportu. Višestruki sam šampion Republike Srpske u raznim težinskim, ali i uzrasnim kategorijama, a osvojio sam i pet medalja na evropskim, te tri odličja na balkanskim šampionatima - naglasio je Vujičić.

Ipak, kao najveći uspjeh je istakao bronzano odličje na prvenstvu Evrope u Finskoj.

- To mi je svakako najvrednija medalja, a od brojnih takmičenja ne smijem zaboraviti ni nastup na Svjetskom prvenstvu za juniore u Zagrebu u konkurenciji takmičara preko 100 kilograma, koje je održano ove godine. Na njemu sam jednu borbu dobio, a drugu izgubio. Nisam dobio priliku da se kroz repesaž borim za bronzano odličje i ostaje žal, ali i pouka iz svega toga da moram biti još jači i bolji - nastavio je Vujičić.

Svako ima svog uzora, pa tako i ovaj mladi sportista.

- Riječ je o Francuzu Tediju Pjer-Mariju Rineru, koji je bio nepobjediv deset godina. Bilo bi sjajno bar se približiti takvom rezultatu - rekao je Vujičić.

Planovi za budućnost vezani su za dalji napredak, ali i proboj na seniorskoj sceni.

  • Želja mi je da jednog dana osvojim medalju na evropskom ili svjetskom šampionatu, zašto ne i na Olimpijskim igrama. U meni ima još dosta snage i volje da napredujem, a vjerujem da će uz mene i u nastavku karijere biti moji dosadašnji treneri Dragan Božović i Ognjen Pavlović - dodao je Vujičić.

Majdov

Osvajanjem zlata na Svjetskom prvenstvu prošle godine Nemanja Majdov je pokazao da je sve moguće, odnosno da naporan trud i rad mogu nadoknaditi materijalne nedostatke, uslove...

- Želim mu da ove godine odbrani titulu svjetskog šampiona. Sa njegovim uspjesima došlo je do popularizacije džuda, ali on nam je i pokazao put kako se može do najvećih svjetskih dometa - istakao je Vujičić, koji je dva puta dobijao priznanje kao perspektivni sportista Srpske, a dva puta je bio i najbolji sportista Zvornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana