Mirko Mikić, trener rukometaša Borca m:tel: Revanš čekamo kao da nismo slavili

Siniša Kotaraš
Mirko Mikić, trener rukometaša Borca m:tel: Revanš čekamo kao da nismo slavili

Vogošća - Novi trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić pobjedom je debitovao na klupi Borca, a njegov tim napravio je veliki korak prema plasmanu u osminu finala Čelendž kupa, pošto je u prvoj utakmici trećeg kola slavio u Vogošći sa 23:22 (10:10).

Mikić, koji je naslijedio Bojana Unčanina, imao je svega nekoliko dana na raspolaganju da pokuša nešto da promijeni u igri svog tima. Odbrana je bila na visokom nivou i donijela je trijumf Banjalučanima.

- Nama je i prije odbrana bila mnogo bolji dio tima, što se pokazalo i na ovoj utakmici, dok na nekim rješenjima u napadu moramo mnogo više da radimo. Znali smo šta nas čeka, ali jednostavno nismo imali dovoljno vremena da uigramo neka nova rješenja, posebno u napadu. Ipak, bilo je i nekih stvari koje su već sada mnogo bolje i siguran sam da će uskoro sve to doći na svoje - istakao je Mikić.

Banjalučani su tokom cijelog prvog poluvremena imali prednost, ali je domaćin ipak uspio da na odmor ode u egalu (10:10). Borac je imao “plus tri” u 50. minutu (19:16), ali je domaćin do kraja ipak uspio da poraz svede na samo pogodak razlike, 22:23. Najefikasniji kod Borca bili su Bojan Rađenović i Vladan Đurđević sa po pet pogodaka, a Bojan Ljubišić imao je 11 odbrana, dok je u Vogošći briljirao golman Damir Efendić, koji je odbranio tri sedmerca.

- Imali smo dogovor da od prvog minuta igramo kao da smo kod kuće i rivalu jasno stavimo do znanja da smo došli s namjerom da pobijedimo. Bili smo odlučni da ne nasjedamo na bilo kakve provokacije, ali je utakmica ipak bila za nijansu grublja nego što smo očekivali. Pobjeda puno znači, ali ćemo u revanšu igrati kao da je nismo ostvarili jer u rukometu jedan pogodak razlike ne znači ništa - kategoričan je Mikić.

Revanš je u subotu od 20 časova, dok će Banjalučani u srijedu igrati protiv Sloge u Doboju.

Plavi karton Miljkoviću

Utakmica u Vogošći bila je u pojedinim momentima i pregruba, pa je sudijski par iz Holandije Rud i Pol Gerec prvo u 15. minutu pokazao direktan crveni karton domaćem rukometašu Selvedinu Omahiću, a dva minuta kasnije i direktan plavi karton Stefanu Miljkoviću, igraču Borca. Plavi karton, prema propozicijama, znači da Miljković neće moći da nastupi u revanšu, dok je za Omahića dovoljna kazna i to što nije igrao do kraja utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana