Mirko Mikić odlučio da se odrekne usluga Srđana Savića

Dušan Repija
Mirko Mikić odlučio da se odrekne usluga Srđana Savića

BANjALUKA - Trener rukometaša Borac m:tela Mirko Mikić kaže da je odlučio da se odrekne usluga Srđana Savića jer je sad već novi rukometaš Vogošće više puta kršio klupsku disciplinu i nije ispoštovao interne dogovore.

Mladi stručnjak nije više želio da trpi nedisciplinu, pa je upravi kluba predočio da više ne računa na Savića, kojem je uručen otkaz.

- On je prošle godine bio jedan važnijih igrača i većinu utakmica je odigrao dobro. Na kraju sezone odlučio sam da malo uozbiljim situaciju, da ove pokušamo  napraviti nešto bolje. Imao je obavezu da na početak priprema dođe spreman, a došao je potpuno nespreman i sa kilogramima viška. Poenta je da nije ispoštovao dogovor, koji je za mene važniji od ugovora. Ako neko ima povjerenja u tebe i drugarski odnos, ne smiješ da ga iznevjeriš. Znam da je on pošten i dobar momak, želim mu svu sreću, ali jednostavno je došao trenutak da se raziđemo i tako je najbolje - rekao je Mikić.

Savić je kazao da će tužiti Borac zbog dugovanja koja su nastala u prethodne dvije godine.

- Ne ulazim u taj dio. Moj posao odnosi se na teren i svlačionicu. U Borcu sam dugo vremena, dolazili su i dobri i manje dobri igrači, mijenjale se uprave i treneri, a Borac je ostajao sve te godine. Ne radi se samo o utakmici, bitno je kako se ponašate i van terena jer je slika mnogo šira i kompleksnija - zaključio je Mikić.

Banjalučani će u subotu u Živinicama pokušati da nastave pobjedničku seriju, a dobra vijest za Mikića je i povratak na parket Stefana Miljkovića, koji je dugo odsustvovao zbog povrede ramena.

- Miljković je izuzetno značajan igrač za nas, naročito kada pričamo o odbrani - rekao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana