Mirko Mikić nezadovoljan igrom svojih izabranika u porazu od Slobode: Pionirske greške donijele glavobolju

Dušan Repija
Mirko Mikić nezadovoljan igrom svojih izabranika u porazu od Slobode: Pionirske greške donijele glavobolju

BANjALUKA - Trener rukometaša Borac m:tela Mirko Mikić, razumljivo, nije bio zadovoljan partijom svojih momaka u polufinalu Kupa BiH protiv Slobode (19:23) koja je na površinu izbacila sve loše strane igre Banjalučana.

Prošli vikend donio je ohrabrenje uoči starta sezone jer je Borac dominantnom igrom stigao do trofeja Kupa RS, a samo sedam dana kasnije brige treneru “crveno-plavih” jer na utakmici sa Tuzlacima nije mogao da vidi gotovo nijednu pozitivnu stvar. Njegovi momci su lako predali trofej Kupa, a ako je nešto zaslužilo prolaznu ocjenu, to je igra u odbrani jer 23 primljena gola nisu mnogo iako je Mikić nabrojao četiri kardinalne greške samo u prvom poluvremenu i u ovoj fazi igre.

- I pored toga, defanziva je bila solidna. Mnogo više me brine napad jer neke greške ponavljamo iz meča u meč. Mogu da shvatim da pogriješimo jednom, ali ako se to dešava u kontinuitetu, onda je to zabrinjavajuće. Rekao bih da su neki potezi čak bili i neinteligentni. Previše smo pokušavali kroz sredinu, nismo dovoljno širili igru. Nismo pokušavali ni da ubrzamo tempo iako smo imali probleme zbog njihove postavljene odbrane. Oni su nas uveli u svoj ritam, a mi nismo imali odgovor - rekao je Mikić.

Dodao je da nijedan igrač nije zaslužio prolaznu ocjenu i da će ekipa morati još više da radi kako bi u prvenstvo ušla spremnija.

- Pravili smo greške koje su karakteristične za pionirski uzrast. Imamo i problema sa povredama zbog kojih ne možemo da odradimo trening kako smo zamislili, ali to nije i ne smije da bude alibi. Dosta toga ide i na moju dušu, tako da moramo što prije da popravimo igru - samokritičan je Mikić.

Zbog problema sa povredom protiv Tuzlaka nije branio Bojan Ljubišić, a raspoloženiji u napadu od ostalih bili su Marko Lukić, Luka Perić i Aleksandar Milićević. Trofej Kupa BiH za sezonu 2019/20. osvojili su rukometaši Izviđača koji su pobijedili Slobodu sa

Potpisao Trkulja

Banjalučani će u narednu sezonu ući jači za Gorana Trkulju koji je poslije bogate inostrane karijere odlučio da se vrati u matični klub. Iskusni pivot trebalo bi da bude veliko pojačanje kako u napadu, tako i u odbrani, koja je uvijek bila njegova jača strana.

- Mislim da smo dobili dobrog i provjerenog igrača i velikog borca. Očekujemo da dodatno unaprijedi našu igru i uz to da bude dobar mentor mlađim igračima - rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana