“Mira” želi u vrh, Borac sredinu tabele

S. K.
“Mira” želi u vrh, Borac sredinu tabele

Banjaluka - Ovog vikenda startuje Premijer liga za dame, koja i ove sezone broji 12 ekipa. Poslije dugo vremena u eliti će nastupiti i četiri kluba iz Republike Srpske, “Mira” iz Prijedora, Dubica, brčansko Jedinstvo, te šestostruki šampion i osvajač Kupa BiH, banjalučki Borac.

- Kao i prethodnih sezona, naša želja je plasman među četiri prvoplasirane ekipe i učešće na završnici za prvaka. Angažovali smo Anđelu Stojanović iz Podgorice, veoma kvalitetnog i iskusnog srednjeg beka, koja može da napravi prevagu na terenu - istakao je trener “Mire” Darko Gligorević.

Banjalučke “osice” čekale su četiri godine na povratak u društvo najboljih, a sada su u tome i uspjele i nadaju se sredini tabele.

- Imamo dosta novih igračica i siguran sam da ćemo poslije nekoliko utakmica, kada se još malo uigramo, pokazati sav svoj kvalitet. A u narednim sezonama planiramo i napad na vrh jer želimo da Borac vratimo tamo gdje mu je mjesto - poručio je trener Borca Rade Unčanin.

U Brčkom računaju na plasman u sredini tabele, najviše zbog činjenice da su zadržali na okupu igrački kadar iz prošle sezone.

- Proljećnu polusezonu smo odigrali dobro, pa su nam i apetiti malo porasli. Ove godine ne želimo da razmišljamo o opstanku, već da se borimo za šesto mjesto - poručio je trener Jedinstva Saša Radovanović.

I na kraju, ekipa Dubice, koja je prethodnih sezona konstantno bila u gornjem dijelu tabele, ove ima samo jedan cilj - opstanak.

- Bićemo ubjedljivo najmlađi sastav u ligi. Otišlo nam je čak devet igračica, pa smo ekipu popunili kadetkinjama. Svjesno idemo u borbu za opstanak, sa nadom da ćemo uspjeti - pojasnio je strateg Dubice Bojan Suvajac.

U utakmicama prvog kola sastaju se, subota: Izviđač - Krivaja (16.30 časova), Hadžići - Katarina (18). Nedjelja: Jedinstvo (Tz) - “Mira” (16), Zrinjski - Grude (17), Borac - Jedinstvo (Bč) (18.30). Srijeda: Goražde - Dubica (19 časova).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana