Milutin Popović, potpredsjednik OK BiH: Prvak se ne odlučuje odgovorom na pismo

Milan Zubović
Milutin Popović, potpredsjednik OK BiH: Prvak se ne odlučuje odgovorom na pismo

BANjALUKA - Potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović istakao je da mu nisu jasne izjave predsjednika Saveza Alije Fatića koji želi na svoju ruku da prekine takmičenje u Premijer ligi BiH.

U tom slučaju šampioni bi bili trenutni lideri takmičenja, Gacko u ženskoj, a Kakanj u muškoj konkurenciji iako klubovi nisu odigrali isti broj utakmica. Takmičenje u BiH odgođeno je 12. marta.

- Na pojedinim portalima se govori o završetku takmičenja i proglašavaju prvaci, a Upravni odbor OS BiH kao nadležan organ to još nije razmotrio. Prvo se objavi da su odlukom završena takmičenja i proglašeni prvaci u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Ne znam čemu takva tvrdnja, jer to nije učinjeno izuzev što je to uradio Hrvatski odbojkaški savez, jer su imali uslove za to odnosno odigran je dovoljan broj utakmica, dok ostala tri pomenuta nacionalna saveza još nisu ništa konačno odlučila - izjavio je Popović.

Naglasio je da su objavljene određene informacije koje se temelje na navodnim izjavama predsjednika OS BiH, a Popović ne vjeruje da je Fatić to izjavio.

- Ako jeste ne znam zaista čemu to. Članovi Upravnog odbora OS BiH iz OS RS nemaju nikakve zvanične informacije o odlukama organa CEV a u vezi sa takmičenjima. Nemamo ni adekvatne informacije koje su odbojkaške federacije proglasile odlukom završetak takmičenja. Prije desetak dana nije dostavljeno nikakvo pismo članovima Upravnog odbora OS BiH iz OS RS da se izjasne o završetku takmičenja i nejasno je odakle ta tvrdnja. Osim toga po tom pitanju se ne odlučuje “odgovorom na pismo”. Nije mi jasno odakle neko zna da članovima Upravnog odbora OS BiH iz OS RS smeta što bi se na ovaj način titule odrekli najtrofejniji klubovi Bimal-Jedinstvo i Mladost, oba iz Brčkog - istakao je Popović.

Dodao je da takmičenja nema u ovim uslovima, ali da je nemoguće govoriti o daljim planovima.

- Zašto da žurimo? Po važećim aktima OS BiH takmičarska sezona traje do kraja juna, a po kalendaru takmičenja završavaju se u maju. Odluka o prvaku je teška jer su u Ligi za prvaka od planiranih deset kola odigrana dva. Neki klubovi su odigrali dvije utakmice, a pojedini jednu. Kako odlučiti o prvaku? Po kom standardu i pravilu? I koje su moguće posljedice odlučivanja u tim okolnostima. Bilo bi idealno da se o prvaku odlučuje na terenu, ako ne bude prilike za to, naravno da ćemo odlučiti u razumnom vremenu. Osim toga ne znamo konačan stav CEV-a po pitanju završetka takmičenja i rok za prijavu za CEV takmičenja za narednu sezonu. Ne treba da lomimo preko koljena. Ne trebaju nam sukobi i afere - kazao je Popović.

 

Žene

1. Gacko     2        2        0        6:0     150:100      6

2. B. Jedinstvo    1        1        0        3:0     75:46 3

3. BL Volej          2        1        1        3:4     142:129      3

4. Sloboda 2        0        2        1:6     108:171      0

5. Goražde 1        0        10:3   46:75 0

 

Muškarci

1. Kakanj    2        1        1        5:4     201:195      4

2. Mladost 1        1        0        3:1     93:88 3

3. Jedinstvo         2        1        1        4:3     163:148      3

4. Bosna      2        1        1        3:5     163:175      2

5. Domaljevac      1        0        11:38 7:101 0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana