Miloš Nježić vodio Borac do prve pobjede u Premijer ligi BiH: Nije bilo sve idealno

Dejan Kondić
Miloš Nježić vodio Borac do prve pobjede u Premijer ligi BiH: Nije bilo sve idealno

BANjALUKA - Teže nego što se očekivalo rukometaši Borca savladali su kao domaćini bugojansku Iskru rezultatom 33:29 u banjalučkoj dvorani “Centar”, a na meču drugog kola Premijer lige BiH.

Najzaslužniji za prvu pobjedu šampiona bio je kapiten Miloš Nježić sa deset postignutih golova. Od samog početka utakmice desni bek “crveno-plavih” preuzimao je odgovornost i pogađao kad god je trebalo. Pratili su ga sa po šest pogodaka Luka Perić i Nikša Petrović, ali je ogroman doprinos kad se lomila utakmica dao i golman Slađan Subotić sa šest odbrana. Kod ekipe iz Bugojna briljirao je Jovan Todorović sa 12 golova, od čega šest iz sedmeraca. U razgovoru za “Glas Srpske” Nježić nije želio sebe da ističe u prvi plan, već naglašava da je njegova sjajna partija proizvod igre cijelog tima.

- Da nije bilo mojih saigrača, ne bih ni ja mogao da “iskočim”. Danas sam to bio ja, sutra će neko drugi. Danas mi je bio dan, iskoristio sam to i samo sam htio pomoći svojoj ekipi - rekao je Nježić.

Gostujući sastav se pokazao u dobrom svjetlu. Iskusni krilni igrač na “privremenom radu” na poziciji desnog beka svjestan je činjenice da su on i njegovi drugovi mogli mnogo bolje odigrati, ali i podsjeća da u Borcu i dalje kubure sa povredama.

- Muče nas te povrede, ali izdržali smo, ostali smo mentalno jaki i pobijedili. Krasilo nas je to i prošle sezone. Svjestan sam da nije bilo sve idealno, ali imamo dosta prostora za napredak, najviše u odbrani - istakao je Nježić.

“Crveno-plavi” u narednom kolu gostuju u Ljubuškom kod ekipe Izviđača. Nježić kaže da jedva čeka, da on i njegovi saigrači u derbiju cijelog prvenstva, prvi put ove sezone ukrste koplja sa mladom ekipom “skauta”.

- Biće teško, kao i uvijek. Nemamo šta izgubiti. Idemo hrabro da odigramo, da damo sve od sebe, da pokažemo koliko možemo u ovom trenutku - poručio je Nježić.

Vogošća bolja od Sloge

Rezultati drugog kola Premijer lige: Gračanica - Hercegovina 38:23, Goražde - Konjuh 31:40, Gradačac - Krivaja 35:33, Sloga - Vogošća 25:27, Borac - Iskra 33:29, Sloboda - Bosna 35:29, Kakanj - Leotar (sinoć), Maglaj - Izviđač (odgođeno).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana