Miloš Aćimović, prvotimac Leotara: Nećemo se boriti za opstanak

Darko Pašagić
Miloš Aćimović, prvotimac Leotara: Nećemo se boriti za opstanak

BANjALUKA - Prvotimac Leotara Miloš Aćimović vjeruje da će naredni šampionat, koji počinje 16. jula biti uspješniji za Trebinjce nego prošli kada su zauzeli devet poziciju, ali su većim dijelom prvenstva strahovali za opstanak.

Očekuje da će ove sezone Premijer liga biti mnogo ujednačenija nego prošla, ali da će njegov tim na vrijeme osvojiti dovoljan broj bodova.

- Siguram sa da se neće desiti da neko kao prošle sezone Zrinjski praktično desetak kola prije kraja osigura titulu. Borba za sam vrh biće veoma interesantna, jer uz Mostarce, kandidati za titulu su Borac, Tuzla siti i Velež. Ne smijemo zaboraviti ni Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg. Preostalih pet klubova, odnosno Sloboda, Posušje, Igman, Sloga i mi borićemo se da što prije osiguramo opstanak. Naš prvenstveni zadatak biće da ne padnemo u opasnu zonu i da ako je moguće popravimo prošlosezonski plasman - naglasio je Aćimović.

Četa sa “Polica” u dosadašnjem toku pripremnog perioda odigrala je tri utakmice i sve tri su završene identičnim rezultatom, 1:1. Remiji su ostvareni protiv crnogorskih ekipa Adrije iz Podgorice, tivatskog Arsenala i kotorskog Bokelja. Za prva dva neriješena ishoda velike zasluge pripadaju upravo Aćimoviću, koji je u tim mečevima bio strijelac i tako najavio uspješnu sezonu, dok je pogodak protiv Bokelja postigao Ognjen Todorović.

- Lijepo je kada se zatrese protivnička mreža, ali pripremne utakmice su nešto drugo od prvenstvenih. Volio bih i da u Premijer ligi nastavim sa postizanjem golova, ali mnogo važnije je da Leotar bilježi dobre rezultate - naglasio je Aćimović, koji je juče proslavio 25. rođendan.

Trebinjci su malo kasnije počeli sa pripremama od ostalih ekipa, bilo je dosta nedoumica oko igračkog kadra, a imenovan je i novi trener Marko Vidojević.

- Kasnilo se sa početkom priprema i to smo sve pokušali da nadoknadimo, zato smo sada strašno umorni. Međutim, sve će to da se sredi do prve utakmice u šampionatu. Dosta je novih igrača, još slažemo kockice i vjerujem da ćemo biti pravi kada počne prvenstvo - dodao je Aćimović.

Još dvije provjere

Fudbaleri Leotara u petak će protiv novog premijerligaša Igmana iz Konjica u Međugorju odigrati “generalku” pred start novog prvenstva. Međutim, to neće biti posljednja provjera Trebinjaca do kraja priprema. Fudbaleri koji su imali manju minutažu u nedjelju će igrati protiv crnogorskog Igala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana