Miljan Stanić, trener MRK Sloga: Raduje me što smo ubrzali igru

Darko Dragičević
Miljan Stanić, trener MRK Sloga: Raduje me što smo ubrzali igru

DOBOJ - Rukometaši dobojske Sloge imaće odmah na startu prvenstva Bosne i Hercegovine tri veoma važne utakmice, koje umnogome mogu da odrede dalji tok sezone.

eć na startu proljećnog dijela šampionata očekuje ih derbi protiv jesenjeg šampiona Izviđača. Zatim slijedi novi duel protiv Vogošće, koja je bila rival u Kupu BiH, te meč protiv Krivaje. U prva tri kola Dobojlije će igrati protiv tri ekipe koje su među pet prvoplasiranih. A treba dodati i da Sloga praktično sve mečeve igra kao gost jer je domaćin u Osječanima.

- Raspored je težak, ali se ne osvrćemo previše na to. Najviše smo koncentrisani na svoju igru, imamo mlade igrače koji treba dodatno da napreduju. Imali smo samo devet dana pauze, jer smo krenuli sa radom već 2. januara. Nakon turnira u Makarskoj odigrali smo i meč prvog pretkola Kupa BiH, gdje smo savladali Maglaj. Ono što je bilo primjetno kroz ove utakmice je da smo značajno ubrzali igru. Kao rezultat takvog načina igre, bili smo veoma efikasni u napadu, gdje smo u tri duela postigli po 35 golova. Pokazala je ekipa karakter i da ima još prostora za napredak, što može da nas raduje. Osim Stanka Stankovića, ekipa je mlada i najbitnije je da ti momci budu što bolji i da rastu iz utakmice u utakmicu - poručio je Stanić.

Trener Sloge ističe da je zadovoljan i pojačanjima koja su došla u zimskom prelaznom roku, te da očekuje da ekipa popravi trenutnu poziciju.

- Nikola Knežević se praktično vratio u tim i dao nam je veliki doprinos u odbrani u odigranim mečevima, dok je Luka Đorđević donio kvalitet više u organizaciji i sad imamo raznovrsnost s njim na parketu. Očekujem da budemo bolji u nastavku sezone, a vjerujem da će sa tim doći i napredak na tabeli - dodao je Stanić.

Izviđač pravi test

Sloga će u prvom kolu proljećnog dijela šampionata (subota, 18 časova) ugostiti Izviđač, jesenjeg šampiona BiH.

- Izviđač će biti pravi test kako smo radili u ovom periodu, jer je u pitanju najbolji tim u BiH, što se vidi i po rezultatima. Naravno, uradićemo sve kako bismo ostvarili povoljan rezultat na startu drugog dijela - kaže Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana