Milan Đukić, rukometaš Eurofarm Rabotnika: Iz “Borika” krenuli svi moji uspesi

Siniša Kotaraš
Milan Đukić, rukometaš Eurofarm Rabotnika: Iz “Borika” krenuli svi moji uspesi

Doboj - Nekadašnji reprezentativac Srbije i u dva navrata član banjalučkog Borca, Milan Đukić sada nosi dres vicešampiona Sjeverne Makedonije Eurofarm Rabotnika, ekipe sa kojom se nalazi na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona “Doboj 2019”.

U razgovoru za “Glas Srpske” prisjetio se vremena kada je nosio crveno-plavi dres, saigrača sa kojima je dijelio svlačionicu, ali i same karijere.

- Kada sam došao u Banjaluku 2011. godine, to mi je bio prvi odlazak od kuće i sve mi je bilo novo, tako da nisam znao šta uopšte da očekujem. Međutim, pokazalo se da zaista nisam imao razloga za brigu jer mi je tih godinu dana bilo zaista prelepo. Sve je bilo na vrhunskom nivou, i ekipa, i ljudi u klubu, a pogotovo publika, koja je znala da pozdravi svaki dobar potez. Ali, to ne čudi jer je Banjaluka rukometni grad. Što se tiče saigrača, te prve sezone tu su bili Srđan Trivundža i Branislav Obradović, a kada sam ponovo došao, stigao je i Ratko Nikolić. Trener nam je tada bio Igor Rađenović, sa kojim sam prethodno bio saigrač i to mi je bilo baš zanimljivo iskustvo. Zaista, iz Banjaluke nosim samo lepe uspomene - rekao je Đukić.

Prema njegovim riječima, sa dosta bivših saigrača je i danas u kontaktu, a pomno prati i sve rezultate svog bivšeg kluba.

- Redovno se čujem sa Mirkom Mikićem i Obradovićem, a sada je tamo i Stefan Miljković, sa kojim sam igrao u Kragujevcu. Zahvaljujući internetu, upoznat sam i sa svim dešavanjima u klubu. Radovao sam se osvojenom Kupu BiH i bilo mi je zaista žao zbog poraza u finalu plej-ofa za prvaka - kaže Đukić.

Dvije godine provedene u šampionu Bjelorusije Brest Meškovu brzonogo desno krilo pamti po teškoj povredi.

- Počeo sam dobro, ali sam onda pokidao ligamente kolena i imao sam osmomesečnu pauzu. Ipak, uspeo sam da se vratim i da tu drugu sezonu odigram na visokom nivou. U to vreme najveći rival nam je bio Dinamo iz Minska, koji se tokom sezone ugasio i oni su odlučili da sve reprezentativce Belorusije sakupe na jednom mestu, u Meškovu. Naravno, kada mi je istekao ugovor, za mene više nije bilo mesta, što i nije bilo tako loše jer sam se vratio u Banjaluku - prisjetio se Đukić.

Boravak u Borcu i Banjaluci je, kako sam Đukić kaže, bio početak njegove sjajne karijere i osvajanja mnogobrojnih trofeja.

- Meni je nekako taj prvi dolazak u Borac počeo da donosi uspehe. Te prve godine smo igrali finale Kupa BiH i bili drugi u prvenstvu. U Meškovu smo osvojili titulu, Kup i Superkup, a onda ponovo u Borcu dupla kruna. Sa Vojvodinom sam bio prvak Srbije, u Nišu osvojio Kup Srbije, a i sada u Rabotniku nastavljam sa dobrim rezultatima. Nakon mnogo godina “skinuli” smo Metalurg, osvojili drugo mesto i izborili SEHA ligu, a ove godine, zahvaljujući sjajnim rezultatima Vardara, i mi smo se plasirali u Ligu šampiona. Generalno gledajući, nemam razloga da se požalim na svoju karijeru i ostvarene rezultate. Ali, ne zaboravljam da je sve počelo u “Boriku” - tvrdi Đukić.

Srbija i EP

Sjajni krilni rukometaš smatra da pred novom generacijom reprezentacije Srbije stoji lijepa budućnost.

- Krenuli smo loše u kvalifikacijama, ali je došlo do smene generacija koja je morala da se desi i ranije. Stigle su neke nove snage koje će, sigurno, u reprezentaciji igrati narednih sedam ili osam godina. Glupo je od njih u startu tražiti neke velike rezultate, ali je ipak izboren plasman na Evropsko prvenstvo, gde bi, uz malo sreće, mogli da prođu u drugi krug, što bi za “orlove” trenutno bio veliki uspeh - predviđa Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana