Mikić zadovoljan samo prvim mečom

Darko Pašagić
Mikić zadovoljan samo prvim mečom

Trebinje - Rukometaši banjalučkog Borac m:tela zauzeli su četvrto mjesto na drugom Međunarodnom turniru “Svislajon” u Trebinju, pošto su u duelu za treću poziciju poraženi od slovenačkog prvoligaša Izole sa 25:26 (13:13).

 

Prvo poluvrijeme prošlo je u potpuno izjednačenoj igri, u kojoj nijedna ekipa nije imala više od dva gola razlike. Rukometaši Izole bolje su otvorili drugih 30 minuta i brzo došli do četiri gola prednosti. Ipak, izabranici Mirka Mikića, koji nisu pružili igru kao u prva dva susreta na ovom turniru, velikom požrtvovanošću uspjeli su 10 sekundi prije kraja da stignu prednost Izole i izjednače na 25:25. Vraćajući se u odbranu Nemanja Vučićević je nehotično zakačio igrača suparničke ekipe prilikom izvođenja lopte sa centra, što su sudije, u skladu sa novim pravilima, ocijenile kao prekršaj za isključenje i direktan sedmerac, koji je donio pobjedu Slovencima. Najbolji igrač “crveno-plavih” bio je juniorski reprezentativac Brazila Giljerme Linjares de Souza sa osam pogodaka, dok je šest puta precizan bio Bojan Rađenović.

Prije ovog susreta Banjalučani su u grupi poraženi od evropskog šampiona Vardara sa 30:34 i savladali su domaćina Leotar sa 26:24.

- Dobru partiju smo pružili samo u duelu sa evropskim šampionom Vardarom, od kojeg smo poraženi sa 30:34. U tom meču imali smo dosta tečnu igru, o čemu svjedoči podatak da smo postigli čak 30 golova. U susretima protiv Leotara i Izole mnogo smo griješili. Promašeno je dosta zicera i napravljeno mnogo tehničkih grešaka i na tome moramo poraditi - rekao je kormilar Banjalučana Mirko Mikić, poslije tri prva susreta u sklopu priprema za narednu sezonu.

Rukometaši Borac m:tela već u petak i subotu odigraće dva susreta sa još jednom slovenačkom ekipom, Škofjom Lokom. Prvi susret je 16. avgusta u Banjaluci, a dan kasnije ova dva rivala snage će odmjeriti u Prijedoru. Poslije toga za 23. i 24. avgust zakazana su dva duela sa hrvatskim prvoligašem Sesvetama i oba će biti odigrana u Banjaluci.

- Ova četiri duela idealno će nam poslužiti da se uigramo i što spremnije dočekamo duele Kupa EHF protiv Olimpijakosa, koji nas očekuju 31. avgusta u Grčkoj i 7. septembra u Banjaluci - dodao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana