Memorijalni turnir “Rajko Kušić Kuša” okupio 260 takmičara

Srna
Memorijalni turnir “Rajko Kušić Kuša” okupio 260 takmičara

PALE - Na Palama je danas počeo 26. memorijalni džudo turnir “Rajko Kušić Kuša” posvećen višestrukom prvaku bivše Jugoslavije i Balkana, na kojem se okupilo 260 takmičara i 30 klubova iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Njegoš Poljaković, predsjednik Džudo kluba “Rajko Kušić Kuša”, koji je organizator turnira, rekao je da je paralelno organizovano i Prvenstvo Republike Srpske za mlađe seniore do 23 godine.

“Ove godine nemamo učesnika iz Srbije i Crne Gore jer nisu dobili odobrenje od nadležnih institucija da dođu u BiH zbog pandemije virusa korona. Ipak, možemo da izrazimo zadovoljstvo što imamo veliki odziv klubova iz cijele Srpske i FBiH”, naveo je Poljaković.

Poljaković je istakao da je bilo teško održavati turnir sve ove godine, ali je istakao njegov značaj kao sportskgg događaja.

“Kada nismo mogli na Palama da ga organizujemo, turnir je bio održavan u Bijeljini i Beogradu. Poslije su se stekli uslove i prešli na Pale, gdje mu je i mjesto”, istakao je Poljaković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je Rajko Kušić bio veliki sportista, čovjek, patriota koji je ostavio dubok trag na Palama, te današnjim sportistima poželio mnogo uspjeha.

On smatra da je memorijalni turnir veličanstvena manifestacija koju će opštinska uprava i u budućnosti podržavati.

“Takmičenje je organizovano u kategorijama mlađi poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri. Radi se o vrlo organizizovanim ekipama i disciplinovanim sportistima, koji su došli uprkos opterećenjima zbog pandemije virusa korona”, istakao je Jugović i dodao da je lokalna zajednica posebno počastvovana što se memorijalni turnir održava na Palama.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske i potpredsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović rekao je da je današnje takmičenje okupilo brojne džudiste i da su zadovoljni i kvalitetom i kvantitetom takmičenja.

“Veoma je važno njegovati kulture sjećanja na sve ljude koji su zaslužni za promociju džudo sporta, kako bi mlađe generacije znale ko su oni. Jedan od tih ljudi je i Rajko Kušić, koji je svojim rezultatima utabao staze džudoa današnjoj omladini”, naveo je Pavlović.

Takmičar Džudo kluba “Kozara-Željezničar” iz Prijedora Sara Landup koja nastupa u kategoriji do 63 kilograma, nada se da će ostvariti dobar rezultat, ističući da je džudo veoma interesantan sport.

Memorijalni turnir se održava u Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama.

Rajko Kušić bio je vrhunski sportista koji je u septembru 1994. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u 39. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana