Mašeka rival Dobolija za prolaz u treće kolo

Siniša Kotaraš
Mašeka rival Dobolija za prolaz u treće kolo

Doboj - Poslije sedam godina Sloga iz Doboja vraća se na evropsku scenu. Drugi predstavnik Republike Srpske u evropskim rukometnim takmičenjima u prvoj utakmici drugog kola EHF Čelendž kupa odmjeriće snage sa predstavnikom Bjelorusije Mašekom iz Mogiljeva u subotu od 16 časova.

Rival Dobojlijama trenutno je trećeplasirani tim bjeloruskog šampionata, sa dvije pobjede, jednim remijem i tri poraza nakon šest odigranih kola. Nedavno su na svom parketu doživjeli ubjedljiv poraz od drugog tima Meškov Bresta (24:35), što jasno govori da Mašeka nije protivnik od koga treba previše strahovati. Strateg Dobojlija Danko Panić istakao je kako je njegov tim spreman za ovaj dvomeč te se nada kako će Sloga, bez obzira na umor od dugog puta, odigrati na nivou koji se od nje očekuje.

- Ekipa je u potpunosti spremna i svi se nadamo dobrom rezultatu, tačnije, da ćemo napraviti dobru uvertiru za revanš u Doboju. Tri prvenstvene utakmice koje smo odigrali bez poraza u posljednjih desetak dana pokazale su da smo u dobroj formi i nadam se da ćemo to pokazati u Mogiljevu - poručio je Panić.

Kada je u pitanju ekipa Mašeke u Slogi ističu da su dobili osnovne informacije  te da su upoznati sa kvalitetom i snagom rivala.

- Ono što smo imali prilike da vidimo i čujemo, govori nam da su Bjelorusi veoma dobra ekipa. Imaju kvalitetnog srednjeg i desnog beka, od kojih će nam prijetiti najveća opasnost, ali mislim da imamo spremnu odbranu za njih - poručio je Panić.

Na početku ove sezone najbolje partije u redovima Sloge pruža crnogorski internacionalac Vladimir Stanković koji je ukratko rekao da je optimista i da njegov tim može da u dvije utakmice prođe ovu prepreku.

- Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio da pred svojim navijačima izborimo plasman u narednu rundu. Neće biti lako, ali smo spremni na sve - kazao je Stanković.

Revanš utakmica na rasporedu je u Doboju, 12. oktobra.

Pomoć prijatelja

Prvi čovjek Sloge Vojislav Rađa apelovao je prije desetak dana na institucije Republike Srpske da pomognu njegovom klubu u organizaciji dvomeča sa Bjelorusima.

- Nismo, na žalost, dobili ništa od institucija jer je, prema njihovim riječima, procedura za to komplikovana. A nas samo put do Bjelorusije i nazad košta oko 26.000 maraka. Uspjeli smo da sakupimo potreban novac isključivo uz pomoć naših prijatelja kojima još jednom zahvaljujemo - naglasio je Rađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana