Marko Tomas, Košarkaš Igokee: Kup nam je izmakao,  titula neće

Dejan Marić
Marko Tomas, Košarkaš Igokee: Kup nam je izmakao,  titula neće

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee Marko Tomas vjeruje da su “igosi” najkvalitetniji tim u BiH i da im titula, nakon što su ostali bez trofeja u Kupu BiH, neće izmaći.

Četa Dragana Bajića je, iznenađujuće, poklekla u najmasovnijem takmičenju. Pehar je predala ekipi Sparsa te tako propustila priliku da uzme duplu krunu. Pa ipak, Tomas i društvo su u posljednje vrijeme uhvatili šampionski ritam. U februaru su odigrali pet ligaških mečeva i dobili svih pet. Nakon što su kod kuće lako izašli na kraj sa Širokim, Sparsima i Slobodom, trijumfalni put su nastavili i u Hercegovini. Prvo su dobili Čapljinu (85:80), potom i Zrinjski (89:72), čime su se učvrstili na tronu.

Nekadašnji košarkaš Reala, Cibone, Fenerbahčea, Cedevite... smatra da su posljednji uspjesi jasan pokazatelj da je Igokea najbolja ekipa u BiH. Uz to, Tomas, koji hvata zalet nakon duge pauze zbog povrede, ubijeđen je da se njemu i saigračima kiks iz kupa ne može ponoviti u šampionskoj trci.

- Taj poraz jeste bio neočekivan, ali kup ima svoju draž. U jednoj utakmici svako svakoga može da pobijedi i nerijetko se dešava da autsajder podigne pehar. Nismo mi potcijenili Sparse, naprotiv. Imali smo loše otvaranje utakmice, kako je vrijeme odmicalo bili smo sve nervozniji i do kraja nismo uspjeli da se vratimo u meč. Prvenstvo je, ipak, nešto drugo. Maksimalno ozbiljno smo shvatili sve rivale. U seriji smo pobjeda, dobro guramo i siguran sam da možemo otići do kraja i podići trofej - izjavio je Tomas za “Glas Srpske”.

Igokea je nedavno ostala bez Rašada Vona, međutim, odlazak prvog strijelca nije ostavio traga na Bajićevim izabranicima, koji krupnim koracima grabe ka kruni koju čekaju od 2017. godine.

- Gledajući prvenstvo BiH, odradili smo prilično dobar posao. Uvijek je lijepo kada tim pobjeđuje. Mirne glave ulazimo u nastavak šampionske trke, a na najbolji mogući način želimo i da okončamo nastup u ABA ligi - dodao je Tomas.

Do kraja jadranskog nadmetanja ostale su tri runde, nakon čega slijedi Liga 6, a potom i plej-of.

- Mi smo favoriti i od te uloge ne bježimo. Upoznali smo sve protivnike i znamo šta možemo da očekujemo. Od Sparsa smo izgubili finale kupa, ali mislim da će nam najveći rival u borbi za krunu biti Široki - zaključio je Tomas.

Juriš na Megu

Prvi naredni ispit “igosi” polažu u nedjelju, kada će u matine terminu snage odmjeriti sa Megom (12 časova).

- Njima je ovo utakmica sezone i sigurno nam neće biti lako. Mega je značajno popravila formu. To je pokazala i u Kupu Radivoja Koraća, u kojem ju je Zvezda eliminisala uz veliku dozu sreće. Bez obzira na to, želimo pobjedu, a naš adut je to što možemo igrati rasterećeno - pojasnio je Tomas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana