Marko Maksimović, trener Borca : Gore nije moglo, Kluž favorit

Darko Pašagić
Marko Maksimović, trener Borca : Gore nije moglo, Kluž favorit

BANjALUKA - Fudbaleri Borca nisu imali sreće prilikom žrijeba za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i rival će im biti rumunski prvak Kluž.

Banjalučani nisu imali sreće, jer su im osim Rumuna potencijalni rivali bili jermenski Alaškert, makedonska Škendija i crnogorska Budućnost. Prvi susret Kluža i Borca biće odigran 6. ili 7. jula u Rumuniji, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

- Moglo je puno bolje, a ne znam baš da je moglo gore. Kluž je klub koji ima budžet od 30 miliona evra i godinama je konstantan u Evropi. Ali ovo je Liga šampiona i znali smo da nećemo biti favoriti, jer nam je koeficijent slab, nismo nosioci. Kluž je apsolutni favorit, ali ćemo dati sve od sebe da se dobro predstavimo i ako se ukaže prilika pokušamo nešto više. Prijetiti Rumunima bilo bi stvarno neozbiljno - naglasio je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Po specijalizovanom fudbalskom sajtu “Transermarkt” tržišna vrijednost rumunske ekipe je 27,55 miliona evra, a Borca 6,4.

- I ta činjenica sama po sebi sve govori. U njihovim redovima je nekoliko reprezentativaca Rumunije, veliki broj iskusnih internacionalaca, ali ne vrijedi sada kukati - nastavio je Maksimović.

Banjalučani su čekali punih deset godina da ponovo budu učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona i sigurno će im to biti dodatni motiv.

- Motiv je jedno, a iskustvo igranja u Evropi nešto sasvim drugo. Iako smo igrali prošle godine kvalifikacije za Ligu Evrope, bilo je to po jedna utakmica i obje smo igrali kod kuće. Sada je ovo Evropa kakvu znamo, igra se dvomeč u najjačem takmičenju. Međutim, nema predaje. Moramo da napredujemo na svim segmentima u klubu i da Evropu shvatimo kao jedno iskustvo te da se spremamo za ono najvažnije, a to je prvenstvo. Evropa, bez obzira na to igrali jedno, dva ili tri kola će proći, a ostaje ono od čega živiš, prvenstvo - dodao je Maksimović.

Fudbaleri Borca ukoliko prođu prvo kolo preuzeli bi od Kluža status nosioca i bili povlašćeni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, za koje će se žrijeb održati danas.

Kulašin

Novi igrač Borca je 17-godišnji lijevokrilni vezista Enver Kulašin, koji će naredne tri godine biti član kluba sa Gradskog stadiona. U redove Banjalučana došao je iz omladinaca sarajevskog Željezničara. Mladi vezista je ponikao u Radniku iz Donjeg Vakufa, a nastupao je i za ekipu Sport Preventa iz Bugojna, odakle je kao jedan od najtalentovanijih igrača kluba stigao na “Grbavicu”. Kulašin je član U19 reprezentacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana