Marko Jošilo, kapiten Igokee, zadovoljan trijumfom, ne i igrom protiv Borca: Pobjedu izborili na karakter i želju

Milan Zubović
Marko Jošilo, kapiten Igokee, zadovoljan trijumfom, ne i igrom protiv Borca: Pobjedu izborili na karakter i želju

LAKTAŠI - Novu sezonu ABA lige košarkaši Igokee otvorili su pobjedom protiv žilave ekipe Borca.

Čačani se nisu predavali nijednog momenta utakmice koju je riješio Džejms Robinson poenima tri sekunde prije kraja za trijumf 91:89. Ekipa trenera Dragana Bajića pokazala je karakter u posljednjoj četvrtini, kada se digla iz pepela, nadoknadila deset poena minusa i upisala treću pobjedu protiv Čačana na isto toliko mečeva. Kapiten Igokee Marko Jošilo naglasio je da je ljepše krenuti pobjedom nego porazom, kao što je to bio slučaj prošle sezone kada su doživjeli neuspjeh od Mege, takođe na svom terenu, što je bila najlošija utakmica Aleksandrovčana u cijeloj sezoni. Tada su dobili šamar koji ih je trgnuo pa su poslije toga zablistali u pravom svjetlu, što bi i sada moglo da se desi jer je ekipa iz Čačka ukazala na neke slabosti.

Bajić nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika koji su primili 89 poena, što nije svojstveno njegovoj ekipi koja igra na mali broj poena. To je potvrdio i kapiten ekipe.

- Ne znam razlog pada u našoj igri i tek treba da analiziramo meč i pokušamo unaprediti te manjkavosti. Ne možemo da igramo na ovaj način, odnosno utakmicu na 90 poena, što nije pečat trenera Bajića koji voli mečeve na manji broj poena kao i nas koji smo tu duže vreme. Sada smo pobedili, ali drugi put nećemo imati sreće u finišu. Napad je bio na odličnom nivou i postigli smo 90 poena, ali sve kreće od odbrane koja protiv Borca nije bila na očekivanom nivou - naglasio je Jošilo.

Iskustvo iz prošle sezone, koju su odigrali u briljantnom stilu, sada se pokazalo kao presudno jer su uspjeli da slave i pored nešto lošije partije koju su prikazali.

- Karakter ekipe bio je ključ našeg uspeha. Pobedu smo izborili na karakter i želju te tu nema filozofije. U samoj završnici presudilo je naše iskustvo iz prošle sezone, kada smo nekoliko utakmica dobili u dramatičnoj završnici, tako da smo bili mnogo mirnije glave kada se lomio rezultat. Iako smo gubili sa deset poena razlike, verovali smo da možemo do preokreta i pobede. Nismo se prepali pobede i imali smo manje pritiska od čačanske ekipe. Stisli smo u odbrani, što nam je otvorilo kontranapade iz kojih su došli neki laki poeni. Da je Borac pobedio, ne bi bilo nezasluženo - naglasio je Jošilo.

Prema njegovim riječima, problemi su nastali kada je popustila koncentracija u odbrani tokom drugog i trećeg perioda.

- Prvu i poslednju četvrtinu odigrali smo dobro, drugu i treću veoma loše. Čini mi se da smo grešili u tome što nismo obezbedili prednost i slomili protivnika kada smo ga uveli u naš ritam te smo mu dozvolili da se razigra. Naš cilj je jasan i trebalo bi da što je duže moguće zadržimo ritam igre - rekao je Jošilo.

Vremena za odmor neće imati previše jer već u petak slijedi prvo gostovanje u ABA ligi, dok iduće sedmice počinje i Liga šampiona.

- Pobeda predstavlja veliki podsticaj pred nova iskušenja. Već u petak igramo sa FMP-om u Železniku, zatim nas čekaju mečevi sa PAOK-om i Crvenom zvezdom. Ovo je već u arhivi i idemo dalje. Mislimo na naredni meč - izjavio je Jošilo.

Rezultati prvog kola: Mornar - Cibona 77:87, Crvena zvezda - Split 97:61, Cedevita Olimpija - Krka 88:56, Mega - Studentski centar 101:68. Budućnost - FMP (igrano sinoć), Zadar - Partizan (danas, 18 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana