Marko Jošilo, kapiten Igokee: Još nismo rekli posljednju riječ

Dejan Marić
Marko Jošilo, kapiten Igokee: Još nismo rekli posljednju riječ

LAKTAŠI - Kapiten Igokee Marko Jošilo tvrdi da se on i saigrači neće zadovoljiti samo plasmanom u plej-of ABA lige, već se nada da mogu napraviti još jedan, a zašto ne i dva koraka.

Iza Aleksandrovčana je sjajnih sedam mjeseci tokom kojih su se kvalifikovali za Ligu šampiona, prošli preliminarnu fazu, nakon čega im je plasman među osam najboljih timova elite izmakao za jednu pobjedu.

Učenici Dragana Bajića u svoje vitrine su donijeli i pehar namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske. Nedugo zatim su podigli i trofej u Kupu BiH. A šlag na tortu bio je plasman u doigravanje regionalnog nadmetanja.

Jošilo i društvo su u 25 odigranih rundi ostvarili učinak 19-6, iza sebe ostavili timove poput Cedevita Olimpije, Partizana, Mege i u polufinalu će, u zavisnosti od rezultata posljednjeg kola, koplja ukrstiti ili sa Crvenom zvezdom ili sa Budućnosti.

- Zaslužili smo plasman među četiri najbolje ABA ekipe. Ovo je nagrada za generalno dobru celu sezonu koju smo odigrali na visokom nivou, uz minimum padova. Drago mi je zbog saigrača i svih ljudi u klubu. Kao kapiten ponosan sam na ovaj tim. Odradili smo odličan posao - izjavio je Jošilo.

Plej-of viza Aleksandrovčana je sve samo ne iznenađenje. Jer, “igosi” su na putu do cilja dva puta porazili Partizan, kod kuće deklasirali Zvezdu, na strani izgubili na jednu loptu, Budućnost se “provukla” u Laktašima, gdje je Cedevita Olimpija položila oružje. Ako se sve ovo uzme u obzir, kao i činjenica da su Bajićevi izabranici u Ligi šampiona “skidali skalpove” renomiranim timovima, samo bi naivni mogli da ih otpišu.

- Verujem da ovo nije kraj puta, da još nismo rekli poslednju reč. Sada je sve moguće. Iako objektivno nećemo biti favoriti, bez obzira na to s kim budemo igrali, imamo šanse. Dobro ćemo se spremiti za ovaj mini-ciklus. Nema predaje. U svakom slučaju, uživaćemo. Plej-of će biti odličan - zaključio je Jošilo.

Svejedno je ko je rival

Kada u utorak (20 časova) “igosi” istrče na megdan Mornaru, znaće kojeg rivala im donosi trijumf, a kojeg poraz u tom meču. Pobjednik laktaške bitke će zasigurno zauzeti kotu tri i u polufinalu će igrati sa drugoplasiranim. Ko će to biti, saznaćemo nakon što Crvena zvezda isti dan snage odmjeri sa Zadrom. Ako “crveno-bijeli” slave, biće prvi, a Budućnost druga. Ukoliko Beograđani izgube, padaju na drugo mjesto.

- Nama je sasvim svejedno. Gledajući utakmice ove sezone, možda smo lakše igrali protiv Zvezde. Budućnost nas jeste dva puta dobila, ali neće joj biti lako da to i ponovi u doigravanju - jasan je Jošilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana