Marinović teško može da ispusti plus devet

Siniša Kotaraš
Marinović teško može da ispusti plus devet

BANjALUKA - Nakon gradskog derbija, koji su odigrali Željezničar i Sarajevo (0:0), “bordo tim” je zadržao devet bodova prednosti u odnosu na ostale rivale i napravio veliki korak prema trećoj uzastopnoj, a ukupno petoj tituli prvaka.

Ekipa, koju sa klupe vodi Vinko Marinović, ove sezone u 20 utakmica nije osjetila gorčinu poraza pa je sasvim razumljivo što je ogromna većina ljubitelja fudbala već sada spremna da ih proglasi novim-starim šampionom. Sagovornici “Glasa Srpske” Vlado Jagodić, Mladen Žižović i Vule Trivunović, ipak upozoravaju da je do kraja ostalo još 13 kola i da je sve moguće. Mada, kako sva trojica priznaju, sve osim prvog mjesta ekipe Sarajeva bila bi svojevrsna senzacija.

Doskorašnji trener Borca, Jagodić, odlučio je da se nakon odlaska sa Gradskog stadiona neće oglašavati u medijima, ali se ipak odazvao pozivu “Glasa Srpske” i dao svoje viđenje finiša ovogodišnje sezone, posebno igre u sarajevskom derbiju.

- Sarajevo ove sezone još nema poraza i očigledno je da su na “Grbavici” igrali upravo onoliko koliko im je bilo potrebno da utakmicu drže pod kontrolom. Međutim, siguran sam da će u nastavku imati određenih problema zbog odlaska Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, kao i teške povrede Mersudina Ahmetovića. Trebaće im vremena da njihove zamjene proigraju na tom nivou. Rivali tu vide svoju šansu. Međutim, mislim da ipak teško može doći do velikog preokreta. Da bi se to dogodilo potrebno je da Sarajevo izgubi najmanje tri utakmice što baš i nije za očekivati - istakao je Jagodić.

Nekadašnji kapiten Sarajeva Vule Trivunović vjeruje da će izabranici Vinka Marinovića na kraju završiti kao prvi.

- Bodovna razlika jeste velika, ali ne treba zaboraviti da je prije nekoliko godina Sarajevo imalo i 11 bodova prednosti pa je na kraju titulu dovelo u pitanje. Mislim da ipak treba da prođe još nekoliko kola da bi se mogla dati iole ozbiljnija analiza. Tu će, osim rezultata samog Sarajeva, presudni biti i rezultati ostalih klubova i niko se ne smije istrčavati sa prognozama. Uostalom, proljeće je tek počelo, dosta je promjena u ekipama i sve je još  u magli - tvrdi Trivunović.

Odluka već za vikend?

Ekipu Zrinjskog jesenas je sa klupe predvodio Mladen Žižović, a onda ga je zamijenio Sergej Jakirević. Sada Žižović ističe kako će dosta zavisiti od narednog vikenda i utakmice Sarajevo - Zrinjski.

- Realno, devet bodova je teško nadoknaditi. Ukoliko Sarajevo savlada Zrinjski biće na korak od nove titule, u slučaju neriješenog produžila bi se možda neka nada za sve rivale, a ako “plemići” pobjede,  onda bi se donekle vratila neizvjesnost u prvenstvo. Sve u svemu, mnogo interesantnija će biti borba za Evropu, imaju još tri mjesta i čak šest kandidata - kaže Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana