Maksimović zadovoljan pobjedom protiv Mure

M. Z.
Maksimović zadovoljan pobjedom protiv Mure

CELjE - Trener fudbalera Borca Marko Maksimović bio je zadovoljan pobjedom i igrom svoje ekipe protiv Mure. Banjalučani su slavili sa 1:0 golom Stojana Vranješa, a Maksimović je na ovom susretu na teren poslao 21 igrača.

- Odigrali smo dobro, držali posjed i znali šta hoćemo. Drago mi je da smo bili kompaktni u odbrani kao i to što Mura nije imala šanse već su to više bili neki pokušaju šuta. Stvarali smo prilike, nismo davali golove, ali ćemo zabijati kada bude potrebno. Takođe, bitno je da smo se dobro istrčali i podigli izdržljivost na viši nivo. Bili smo bolji i brži nego u ranijem periodu pa treba da nastavimo u istom ritmu. Pobjeda jeste bitna, ali ne treba da predstavlja nešto specijalno. Na ove utakmice gledam kao na one u Antaliji tokom zimskih priprema kada nismo pobjeđivali. Bitno je da se prije svega prpremo za prvenstvo te ono što nismo ni mogli da sanjamo. Čeka nas dvomeč sa Klužom u kvalifikacijama za Ligu šampiona koje treba da odigramo muški i imamo razloga da budemo optimisti - rekao je Maksimović.

Tokom drugog poluvremena promijenio je skoro cijelu postavu i šansu su dobili mladi igrači na koje se ozbiljno računa u budućnosti.

- Doveli smo dosta mladih igrača dok oni koji su od ranije sa nama podižu formu i sigurno je da će imati dosta prostora u prvenstvu zbog pravila o mladim igračima pa nećemo imati problrema sa tim pravilom kao neki drugi klubovi. Pored toga, drago mi je što oni iskusniji imaju volju i želju za radom što nam daje motiv da u prvenstvu odbranimo titulu. Moramo da ostanemo skromni jer nas je skromnost dovela do trofeja te da idemo od kola do kola. Moramo da se nadograđujemo i siguran sam da će biti nekih odlazaka jer pojedinci definitivno zaslužuju inostrani angažman - istakao je Maksimović.

Prvoj kontrolnoj utakmici u Celju prisustvovali su skoro svi članovi uprave Borca koji su mogli da vide dobru igru ekipe, a zadovoljstvo nisu skrivali.

- Moram pohvaliti igrače i stručni štab poslije svega što smo vidjeli na utakmici protiv Mure koja je ozbiljana ekipa. Posebno bih istakao naše mlade igrače, koji su pokazali da imaju veliki kvalitet i talenat - istakao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Najavio je dolazak pojačanja o čemu će pričati sa trenerom Maksimovićem.

- Napadač dolazi za dan-dva dok sa ostalim pojačanjima nećemo žuriti jer iamo dobar roster te nećemo da dovodimo igrače samo da budu na broju već samo ako ispadne neko kvalitetno pojačanje - dodao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana