Majstori na dva točka očarali Dervenćane

Siniša Kotaraš
Majstori na dva točka očarali Dervenćane

Derventa - Nakon punih 50 godina ljubitelji moto-trka imali su priliku da uživaju u moto-kros predstavi, Pozivnoj trci voženoj za prvenstvo BiH. U njoj su se takmičila 24 vozača u šest kategorija, a ukupno je nastupilo pedesetak takmičara iz Hrvatske, Srbije i BiH, što je trci dalo međunarodni karakter.

Najviše zasluga što je održan ovaj spektakl idu na račun velikog entuzijaste Miroslava Milojevića Mirona, na čiju inicijativu je i izgrađena moto-kros staza na izletištu “Derventa”.

Organizator trke bio je Moto-klub Miron moto, klub koji je osnovao Milojević. Na kraju, svi su kućama otišli zadovoljni, ali je sigurno najviše razloga za zadovoljstvo imao upravo idejni tvorac ovog događaja.

- Generalno, sve je proteklo u najboljem redu. Posjeta je uveliko prevazišla sva naša očekivanja, vrijeme nas je poslužilo, stazu smo odlično pripremili, tako da su i ostvareni rezultati bili na visokom nivou. Moto-savez BiH imao je samo riječi hvale na račun kompletne organizacije i za nas je velika stvar što je ova naša trka ušla u zvanični kalendar MS BiH - naglasio je Milojević.

Prema njegovim riječima, na adresu organizatora, MK Miron moto, već je stiglo pregršt pohvala na račun organizacije, i to ne samo od strane učesnika trke, već i od mnogobrojnih gostiju koji su iz Dervente ponijeli sjajne utiske.

Posebno ga raduje što je dosta Dervenćana, ali i ljudi iz okolnih gradova došlo da uživa u vratolomijama majstora na dva točka.

- Raduju nas pozitivne kritike i nastojaćemo da ova manifestacija postane tradicionalna i prepoznatljiva u svijetu moto-krosa. Svakako da nas pohvale neće uspavati, već ćemo nastojati da neke sitne greške koje smo uočili ispravimo kako bi svaka naredna trka bila bolja. - rekao je Milojević

Što se tiče same staze, ona neće sada biti zatvorena, već ćemo nastojati da, dok god bude lijepog vremena, na njoj svake nedjelje organizujemo nešto kako bi privukli ljubitelje ovog sporta i moto-kros u Derventi, ali i okolini, učinili još popularnijim - dodao je Milojević.

 

Pobjednici

Pobjednik najjače klase MDž1 je Damnjan Damnjanović iz MK Motoland, drugi je bio Igor Knežević (MK Maršal), a treći Matej Stanić (AMK Kreševo). U klasi MDž2 prvi je bio Đorđe Čolović (MK Motoland), drugo mjesto je osvojio David Vidović (MCK Vitez), a treće Teo Vidak (ECK tim Travnik).

U klasi MDž Hobi slavio je Mario Kojić (MK Miron), drugo mjesto je pripalo Srđanu Babiću (MK Maršal), a treće Zoranu Vidoviću (MK Miron).

U klasi MDž Veteran trijumfovao je Stevo Babić (AMK Kreševo), u klasi MDž Turist, Momčilo Malešević (MK Miron), dok je u MDž85 nastupio samo mladi Ivano Vidak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana