Majdovi stvaraju nove šampione

D. R.
Majdovi stvaraju nove šampione

ISTOČNO SARAJEVO - Iza Džudo kluba Randori je sjajna sezona, u kojoj su potvrdili dominaciju kada je u pitanju muška konkurencija u Republici Srpskoj, a velike uspjehe ostvarili su i na nivou BiH.

Nakon što su seniori osvojili prvo mjesto ukupno na prvenstvu Srpske i drugo u BiH, isto su učinili i mlađi seniori. Klub u kome su stasali Stefan i Nemanja Majdov polako ali sigurno oblikuje nove šampione, a sigurno je da je mladim nadama dosta lakše, jer imaju od koga da nauče sve tajne ovog sporta. Stefan je počeo da se bavi trenerskim poslom, a uz Ljubišu Majdova, zvanično najboljeg trenera Evrope za 2017. godinu, trenerski stasava još nekoliko osvajača domaćih i međunarodnih odličja, a svi oni nastoje da u Randoriju naprave dovoljno široku bazu kako bi se iz nje u bliskoj budućnosti izdigao novi osvajač evropskih i svjetskih medalja. Sa najmlađim takmičarima radi Tamara Vučetić.

- Ova godina je zaista bila odlična, jer smo sve rezultate iz prethodnih ponovili, a mnoge i popravili. Imamo džudiste ogromnog potencijala, vrlo vrijedne i poštene momke i djevojke koji napreduju iz dana u dan. Najbolji smo u Srpskoj, drugoplasirani u BiH, s tim što treba imati u vidu da i sarajevska Bosna za prvenstvo BiH okupi najbolje džudiste u FBiH - rekao je Stefan Majdov.

Neka imena poput Nikole Pljevaljčića, Uroša Mačara, Darka Topalovića, Petra Škrbe, Vuka Divljana, Lazara Ždrale, te mladih Jane Marković i Lane Erić već se ističu potencijalom i uspjesima.

- Osim toga, imamo oko 80 klinaca, kadeti su sigurno najbolji, a pioniri vrlo dobri. Sa Džudo klubom Sparta održali smo i prvi turnir “Miloš Ostojić”, na kojem je nastupilo gotovo 900 džudista, tako da smo vrlo ponosni na urađeno - zaključio je Majdov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana