Majdov spreman za “rat” u Lisabonu

Dušan Repija
Majdov spreman za “rat” u Lisabonu

LISABON - Bez ustezanja, sa mnogo samopouzdanja, ali i poštovanja prema svakom od 32 potencijalna rivala na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, najbolji srpski džudista svih vremena Nemanja Majdov najavljuje napad na zlatnu medalju.

Momak iz Istočnog Sarajeva kao i uvijek je prilično direktan i jasan kada priča o cilju, jer je on na svakom takmičenju isti. Zlatna medalja uvijek je na nišanu neustrašivog gladijatora, a bez obzira da li uspio ili ne u svom naumu, bitno je da je čist pred sobom. Svi preduzeti koraci uvijek su odrađeni maksimalno pošteno, jer je to jedini način za kontinuitet u osvajanju odličja sa najvećih takmičenja.

- Nema tu mnogo filozofije. Bez obzira na kom nivou forme bio, da li imao problema sa povredama ili ne, cilj je isti. Sitni pehovi su me pratili tokom priprema, pa se zbog problema sa koljenom nisam borio od januara, a sada sam u kampu imao i bolove u leđima. Ali to nikada ne smije da bude izgovor. Čim sam u Lisabonu znači da sam dovoljno zdrav da odem do samog kraja i donesem zlato u Republiku Srpsku i Srbiju - rekao je Majdov za “Glas Srpske”.

Konkurencija kao i uvijek najjača moguća, jer praktično sve što vrijedi u kategoriji do 90 kilograma stanuje na Starom kontinentu. Prvi nosilac pred žrijeb je naturalizovani Španac Nikoloz Šerazadišvili, drugi Noel Van t End, a ispred Majdova su još Kristijan Tot i Laša Bekauri. Oni su trenutno četvorica najbolje plasiranih džudista na svjetskoj listi. Nema sumnje da su svi “naoštreni” da se pokažu u najboljem svjetlu stotinjak dana pred start Olimpijskih igara.

- Svi znamo kakva je “devedesetka”, ali kao što sam već rekao. Cilj mog trenera i oca Ljubiše i mene uvijek je zlatna medalja. Ukoliko želiš da budeš najbolji moraš da pobijediš najbolje. Vrlo prosto. Spreman sam za rat na tatamiju, tuča i velika borba su zagarantovani - podvukao je Majdov. Šampion svijeta i Budimpešte 2017. godine u kolekciji ima dva srebra sa kontinentalnih šampionata. Prvo je osvojio 2018. godine, a drugo prije pola godine u Pragu.

- Kalendar je prilično ispreturan zbog virusa korona, a uz to ovog ljeta su i Olimpijske igre, pa se desilo da se Evropski šampionat održava dva puta u šest mjeseci. Međutim, to ne mijenja moja očekivanja - naglasio je Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana