Ljubišić i Vujnićeva najbolji sportisti Banjaluke

D. R.
Ljubišić i Vujnićeva najbolji sportisti Banjaluke

BANjALUKA - Najbolji sportista Banjaluke za 2019. godinu je golman Rukometnog kluba Borac Bojan Ljubišić, dok je odbojkašica UOK BL voleja Sonja Vujnić trijumfovala u ženskoj konkurenciji.

Ljubišić je prethodno proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske u izboru “Glasa Srpske”, a priznanja je zaslužio sjajnim partijama u dresu Borca sa kojim je osvojio Kupu BiH, igrao finale prvenstva i četvrtfinale Čelendž kupa.

Vujnićeva je prošle i ove sezone napravila veliki iskorak sa svojim klubom koji je nastupio u srednjeevropskoj MEVZA ligi i CEV kup, a sve konkurentniji je dugogodišnjem vladaru Bimal Jedinstvu.

Klubovi koji su dali najbolje pojedince imaju i najviše razloga za slavlje poslije sinoćnje manifestacije u dvorani “Borik”.

Borac je proglašen i za najuspješniji klub, a dao je i najuspješnijeg mladog sportistu Luku Kneževića. U ženskoj konkurenciji priznanje za najbolji kolektiv dobio je ŽKK Orlovi, a najperspektivnija sportistkinja je odbojkašica Sara Marković.

Nagrada za najbolje organizovanu manifestaciju otišla je ATP Čelendžeru “Srpska open”, dok je najuspješniji sportista u sportu za invalidna lica član KKI Vrbas Igor Ignjatović.

Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Nebojše Kuštrinovića, a nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta pripala je Dragomiru Draganu Bataru. Specijalno priznanje za afirmaciju i razvoj školskog sporta Banjaluke pripala je predsjedniku Saveza za školski sport Srbije, proslavljenom odbojkašu Željku Tanskoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana